ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση για ομοψυχία στα εθνικά θέματα απηύθυνε ο Νίκος Δένδιας

Έκκληση για ομοψυχία στα εθνικά θέματα απηύθυνε ο Νίκος Δένδιας
Ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι «η χώρα δεν δέχεται τετελεσμένα και απειλές». INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έκκληση για ομοψυχία και ενότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι η χώρα δεν δέχεται τετελεσμένα και απειλές.

«Η τακτική ότι πρώτα παρανομώ και ύστερα διαπραγματεύομαι την παρανομία μου έναντι νόμιμου δικαιώματος του άλλου, έλαβε τέλος και αυτά ισχύουν στο ακέραιο και για την Κύπρο και για το Κυπριακό», επεσήμανε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη συζήτηση επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή πορείας της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν θέλει την Τουρκία γείτονα παρία, αλλά εταίρο στην πρόοδο και την ευημερία».

Σημείωσε δε, ότι η Τουρκία στην προσπάθειά της να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της στην περιοχή, την Ευρώπη και τη Δύση, θα βρίσκει μπροστά της όχι εμάς, αλλά τις ίδιες της τις παρανομίες.

Καταλήγοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στοιχηθούν, με γνώμονα τη λογική, με ενότητα και ομοψυχία - όπως είπε - σε αυτά που αποτελούν την ισχυρή εθνική ασπίδα

«Εμείς ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνουμε στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Από την πρώτη μέρα που έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προεκλογικά σε ένα μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής επέλεξε την πιο ακραία δημαγωγική και επιζήμια …Θα την έχετε ακόμα και στην προεκλογική περίοδο», σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ