ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ο τουρισμός δεν είναι υπόθεση των λίγων, είναι υπόθεση των πολλών

Κικίλιας: Ο τουρισμός δεν είναι υπόθεση των λίγων, είναι υπόθεση των πολλών
«Στόχος μας είναι το 2022, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να πάμε σε ολική επανεκκίνηση του τουρισμού», είπε ο Βασίλης Κικίλιας. ΙΝΤΙΜΕ

Από σήμερα «τρέχει» η καμπάνια στο εξωτερικό για τον χειμερινό τουρισμό με τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια να επισημαίνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Στόχος μας είναι το 2022, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να πάμε σε ολική επανεκκίνηση του τουρισμού», υπογράμμισε στη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού και έκανε γνωστό ότι η θερινή περίοδος θα ξεκινήσει φέτος από τον Μάρτιο για όσους προορισμούς μπορούν λόγω κλίματος να το υποστηρίξουν. Ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε μάλιστα, αισιόδοξος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί, καθώς οι επαφές που έγιναν με όλες τις αεροπορικές εταιρείες, τους tour operators και τις εταιρείες κρουαζιέρας, έδειξαν αύξηση διαθεσιμότητας, πτήσεων, δρομολογίων και προορισμών. Απέδωσε το θετικό για την Ελλάδα κλίμα σε τρεις παράγοντες: Τον εμβολιασμό, ότι έρχονται σε ασφαλή χώρα και στη διαφορετική τουριστική εμπειρία που προσφέρει η Ελλάδα.

«Η ταξιδιωτική κίνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε περισσότερο από 90% σε σχέση με το 2020, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις 140%, ενώ το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 8,033 δις ευρώ, 5 δις παραπάνω από το αντίστοιχο πλεόνασμα του 2020 και όταν κλείσει το έτος θα δούμε ότι ξεπεράσαμε κατά πολύ τα 10 δισ. Υπενθυμίζω ότι οι αρχικές προβλέψεις μιλούσαν για έσοδα της τάξης των 5-6 δισ. ευρώ», είπε.

Αναφερόμενος ειδικότερα, στις καμπάνιες για τον ελληνικό τουρισμό είπε ότι μετά από εκείνη τον χειμερινό τουρισμό θα «τρέξει» για τον εσωτερικό τουρισμό και εν συνεχεία για το city break, ξεκινώντας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Ο τουρισμός δεν είναι υπόθεση των λίγων, είναι υπόθεση των πολλών», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ