ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2022 - Θεοδωρικάκος: «Όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αστυνομικών

Προϋπολογισμός 2022 - Θεοδωρικάκος: «Όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αστυνομικών
Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «η λύση δεν είναι η υποχρεωτικότητα. Μέχρι στιγμής το ποσοστό των αστυνομικών που έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει ξεπερνά το 80%». INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους αστυνομικούς με τον αρμόδιο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, να αναφέρει ότι όσοι δεν θελήσουν να εμβολιαστούν στην παρούσα φάση δεν θα αντικατασταθούν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «η λύση δεν είναι η υποχρεωτικότητα. Μέχρι στιγμής το ποσοστό των αστυνομικών που έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει ξεπερνά το 80%».

«Δεν είναι η κατάλληλη ώρα να μείνουμε χωρίς δυνάμεις αστυνομίας», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και επεσήμανε πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους τηρούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και είναι εμβολιασμένοι.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στην ομιλία του στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2022 έστειλε παράλληλα μήνυμα προς τις οργανωμένες επιθέσεις ομάδων, κυρίως ακροδεξιου χώρου κατά των δημοκρατικών θεσμών, που παίζουν με την υγεία και την κοινωνική συνοχή, λέγοντας ότι όσοι θεωρούν κυρίως από την ακροδεξιά ότι θα αξιοποιήσουν αυτό το χώρο για πολιτική κερδοσκοπία πλανώνται οικτρά.

«Οι Έλληνες το 2022 είναι πολύ πιο έμπειροι σε σύγκριση με το 2011», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ