ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Ήσσονος σημασίας ζήτημα η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, η κυβέρνηση δεν τη γνώριζε

Σκέρτσος: Ήσσονος σημασίας ζήτημα η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, η κυβέρνηση δεν τη γνώριζε
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για θόρυβο που ξέσπασε γύρω από μια μελέτη που δεν κομίζει κάτι καινούργιο έκανε λόγο από το βημα της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2022 ο Άκης Σκέρτσος και σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει πολιτικές για να θεραπεύσει τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται η μελέτη.

«Η κυβέρνηση έχει λάβει ήδη πρωτοβουλίες για τα ζητήματα που θέτει η μελέτη. Τι μας λέει; Ότι σε περιόδους κρίσης επιβαρύνεται το σύστημα και ότι υπάρχει δυσαναλογία των κεντρικών μονάδων με αυτές τις περιφέρειας. Και τα δυο ζητήματα έχουν τεθεί στο ανώτατο επίπεδο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό», είπε και επέμεινε πως η κυβέρνηση δεν γνώριζε για τη μελέτη.

«Το αν γνωρίζαμε τη μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε. Καθημερινά η κυβέρνηση δέχεται δεκάδες τέτοιες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία. Πρόκειται για ήσσονος σημασίας ζήτημα», είπε.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται την υποχρεωτικότητα, το αντίθετο -είπε- σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που την υλοποίησε στον χώρο της υγείας και τόνισε ότι τα πάντα γίνονται με βάση υγειονομικά κριτήρια και όχι πολιτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ