ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου για μελέτη Τσιόδρα και υποχρεωτικό εμβολιασμό αστυνομικών

Νάντια Γιαννακοπούλου για μελέτη Τσιόδρα και υποχρεωτικό εμβολιασμό αστυνομικών
Αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αστυνομικών που απέκλεισε ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, η κ. Γιαννακοπούλου καταλόγισε απροθυμία στην κυβέρνηση INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Να μην υποτιμά η κυβέρνηση τη νοημοσύνη των πολιτών ζήτησε από την κυβέρνηση η Νάντια Γιαννακοπούλου και με αφορμή τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα ανέφερε ότι έρχονται στο φως αντικρουόμενες απόψεις.

«Ο κύριος Οικονόμου είπε ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν είχε γνώση της μελέτης. Όμως ο κύριος Λύτρας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ανέφερε "ότι η μελέτη είχε κοινοποιηθεί στους αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων". Σας ρωτούμε λοιπόν ποιοι και πότε πήραν στα χέρια τους τη μελέτη; Θέλουμε επίσημα απάντηση ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου», είπε απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αστυνομικών που απέκλεισε ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, η κ. Γιαννακοπούλου καταλόγισε απροθυμία στην κυβέρνηση. «Βρισκόμαστε μπροστά στο παράδοξο φαινόμενο, ανεμβολίαστοι αστυνομικοί να ελέγχουν εμβολιασμένους πολίτες. Γιατί αυτή η απροθυμία; Γιατί δυσκολεύεστε τόσο; Γιατί δεν τολμάτε;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Είναι δυνατόν να μας λέτε ότι στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία είναι στον σκληρό πυρήνα του Κράτους και λειτουργεί ιεραρχικά, μπορεί να υπάρχει άρνηση αστυνομικών να εμβολιαστούν; Γιατί αυτό μας λέτε ουσιαστικά. Σε άλλες χώρες π.χ. στις ΗΠΑ και ειδικά στη Νέα Υόρκη με 36 χιλιάδες αστυνομικούς, όταν τέθηκε θέμα υποχρεωτικότητας, έμειναν μόνο 37 ανεμβολίαστοι», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ