ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης προς Τσίπρα: Υπεκφυγή-δώρο στην κυβέρνηση η μη κατάθεση πρότασης μομφής

Βαρουφάκης προς Τσίπρα: Υπεκφυγή-δώρο στην κυβέρνηση η μη κατάθεση πρότασης μομφής
Αντίθετα με την προτροπή του Γιάνη Βαρουφάκη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προκυρήξει εκλογές ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Επικοινωνιακή υπεκφυγή-δώρο στην κυβέρνηση», χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην καταθέσει πρόταση μομφής, όπως είχε προτείνει νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

«Ο κ. Τσίπρας απαίτησε από το λαό να τους ρίξει ώστε ο ίδιος να μην καταθέσει την πρόταση μομφής που προτείναμε. Επικοινωνιακή υπεκφυγή-δώρο στην κυβέρνηση», σχολίασε στο twitter ο γ.γ. του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή είχε απευθύνει κάλεσμα προς τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή τον νέο προϋπολογισμό.

«Aυτός ο προϋπολογισμός είναι ιδανική ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη να καταθέσουμε μομφή σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση», είπε ο κ. Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής και συνέχισε:

«Μομφή για τα «Τroiko-Greek Statistics. Μομφή που με πρόθεση άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ. Μομφή για τη νέα λιτότητα που φέρνει η ακρίβεια, για την νέα έξαρση της κρίσης χρέους που είναι προ των πυλών, την παράδοση κομβικών υπουργείων στην Ακροδεξιά για τη σπατάλη μεγάλων ευκαιριών μιας φιλο-λαϊκής πράσινης βιομηχανικής επανάστασης. Μομφή εν τέλει για την αισθητική σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του κρατικού προϋπολογισμού 2022. Κύριε Τσίπρα, εμείς, το ΜέΡΑ25, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να καταθέσουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Εσείς τους έχετε. Αν όχι τώρα, πότε;» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προκυρήξει εκλογές:

«Σήμερα, δύο χρόνια μετά, γίνεται φανερό, έχουμε χρέος την πολιτική αντιπαράθεση να μη σας αφήσουμε να συνεχίσετε αυτό το έργο. Εκμεταλλευτήκατε την πανδημία, για να στήσετε ένα πρωτοφανές καθεστώς απευθείας αναθέσεων με 4,9 δισ. ευρώ που δόθηκαν σε εταιρείες φίλων. Ποτέ άλλοτε στη χώρα δεν υπήρξε τόσο ανεξέλεγκτη διαφθορά όπως τώρα, όπως είχε δηλώσει από αυτό το βήμα και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά "Μαξίμου Α.Ε."», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Και δεν μπορείτε και δεν θέλετε να αλλάξετε. Αλλά, στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Με ποια αξιοπιστία θα δώσετε τη μάχη με το πέμπτο κύμα της πανδημίας που έρχεται την άνοιξη. Η δική σας κανονικότητα, στα δύο χρόνια, είναι μια κανονικότητα κρίσης».

«Να παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη, και να προκηρύξετε εκλογές, να δώσετε τη δυνατότητα στην λαϊκή ετυμηγορία να δώσει μια διέξοδος. Σας ζητάμε να δώσετε λύση, είστε ανεπαρκής και επικίνδυνος. Σας ζητούμε να δώσετε τον ελληνικό λαό να σας κρίνει».

«Καλώ τους πολίτες να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική της αλαζονείας», είπε τελειώνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ