ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα φορέσω γραβάτα αν ο Μητσοτάκης πάει σε εκλογές

Τσίπρας: Θα φορέσω γραβάτα αν ο Μητσοτάκης πάει σε εκλογές
Ακόμα και γραβάτα δήλωσε ότι θα βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εφόσον προκηρύξει εκλογές ο πρωθυπουργός

Για το αν ετοιμάζει πρωθυπουργικό κοστούμι ρωτήθηκε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απάντησε πως θα το αγοράσει «όταν προκηρυχθούν εκλογές».

Σε δεύτερη ερώτηση για το αν θα φορέσει και γραβάτα είπε: «Αν πάει σε εκλογές θα φορέσω και γραβάτα».

Ο διάλογος αυτός μεταξύ των δημοσιογράφων και του Αλέξη Τσίπρα, με αρκετή χιουμοριστική διάθεση, έγινε αμέσως μετά της σκληρής κοιονοβουλευτικής μάχης για τον Προϋπολογισμό του 2022, όταν ο πρέδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών προκειμένου να τους ευχηθεί για τις γιορτές.

Η μοναδική φορά που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε με γραβάτα ήταν στις 22 Ιουνίου του 2018,μετά την απόφαση του Eurogroup, που καθιστούσε βιώσιμο το ελληνικό χρέος και σηματοδοτούσε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας με γραβάτα στο Ζάππειο, 22 Ιουνίου 2018

Βολές από ΜέΡΑ25

Την ίδια ώρα το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνήθηκε να στηρίξει την πρωτοβουλία του Γιάνη Βαρουφάκη να καταθέσει η Αξιωματική Αντιμπολίτευση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, παρότι στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές.

«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκλογές, που είναι στην ευχέρεια του κ. Μητσοτάκη. Αρνήθηκε την πρωτοβουλία του ΜέΡΑ25 να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της επικίνδυνης αυτής Κυβέρνησης, που είναι στην ευχέρεια τη δική του», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη

Νωρίτερα, από τα δημοσιογραφικά γραφεία για χριστουγεννιατικές ευχές στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είχε περάσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε τυχαία στην είσοδο με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για την εκλογή του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και του είπε ότι θα τον περιμένει για συνάντηση μετά τις γιορτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ