ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Στο 81% οι εμβολιασμοί στην ΕΛΑΣ - Τι ζήτησε ο Σπίρτζης

Θεοδωρικάκος: Στο 81% οι εμβολιασμοί στην ΕΛΑΣ - Τι ζήτησε ο Σπίρτζης
Στοιχεία για τους εμβολιασμούς αστυνομικών παρουσίασε στη Βουλή ο Τάκης Θεοδωρικάκος INTIME

Στο 81% ανέρχεται το ποσοστό των εμβολιασμένων αστυνομικών και εκείνων που έχουν νοσήσει, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου από τα 56.000 στελέχη, το 75% είναι πλήρως εμβολιασμένο, το περίπου 6% έχει νοσήσει ενώ τον τελευταίο μήνα ποσοστό 3,5% έχει προχωρήσει στην πρώτη δόση.

«Το ποσοστό εμβολιασμών στην ΕΛΑΣ είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος κι απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στα στελέχη της ΕΛΑΣ. Διαβεβαίωσε δε, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας για τους πολίτες που υπόκεινται σε ελέγχους από την αστυνομία, καθώς κάθε αστυνομικός που κάνει έλεγχο φοράει μάσκα και γάντια, αποφεύγει την επαφή, ενώ υποβάλλεται σε δύο τεστ την εβδομάδα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός ζήτησε να μην μετέχουν στους ελέγχους οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ