ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει το απόλυτο μπάχαλο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει το απόλυτο μπάχαλο
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε για τις γιορτές δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ακόμη μία απόδειξη της προσωπικής του αποτυχίας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ INTIME

Κριτική στον πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε για τις γιορτές, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ακόμη μία απόδειξη της προσωπικής του αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει το απόλυτο μπάχαλο ερήμην των επιστημόνων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αφού ο εκπρόσωπός του και ο υπουργός Υγείας χθες άφησαν τις εγκληματικές ανοησίες περί πανδημίας ανεμβολίαστων και προανήγγειλαν υποχρεωτικά ράπιντ τεστ και για τους εμβολιασμένους με επιβάρυνση των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης έτρεξε να τα μαζέψει μετά τη θύελλα αντιδράσεων», σημειώνει και καταλήγει:

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε για τις γιορτές δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ακόμη μία απόδειξη της προσωπικής του αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση δύο ακόμα self test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για την εορταστική περίοδο, προαναγγέλοντας νέα μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά που προσανατολίζονται στην επέκταση της τηλεργασίας και στην αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης.

Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε το κυβερνητικό σχέδιο δύο φάσεων, με πρώτο βήμα να «περάσουμε με ασφάλεια τις γιορτές, χωρίς να παγώσει η οικονομία και η κοινωνία αλλά και χωρίς οι δραστηριότητες αυτών των ημερών να μας κοστίσουν αργότερα».

Στη «φαρέτρα» του κυβερνητικού σχεδιασμού, όπως επανειλημμένα έχει επισημανθεί, είναι το testing, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα self test, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις.

«Σίγουρα αυτήν την περίοδο όπλα μας είναι τα τεστ. Όλοι, οι εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test. Ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας» είπε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας του λόγους για τους οποίους απέρριψε τις εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης, είπε:

«Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους».

«Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη φάση του κυβερνητικού σχεδίου, ο πρωθυπουργός είπε ότι αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022 και πως ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας «έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση».

«Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ