ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ταξιδιωτικές εισπράξεις στα επίπεδα προ πανδημίας τον Οκτώβριο

Κικίλιας: Ταξιδιωτικές εισπράξεις στα επίπεδα προ πανδημίας τον Οκτώβριο
«Ο τουρισμός παράγει προστιθέμενη αξία, δημιουργώντας εισόδημα και θέσεις εργασίας για τη μέση ελληνική οικογένεια» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού INTIME

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 2021 έφθασαν το 98,4% του Οκτωβρίου του 2019 δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Τουρισμού επικαλέστηκε τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για να τονίσει: «Ο τουρισμός παράγει προστιθέμενη αξία, δημιουργώντας εισόδημα και θέσεις εργασίας για τη μέση ελληνική οικογένεια».

«Ο Τουρισμός είναι θέμα των πολλών, όχι των λίγων. Θα το υπερασπίζομαι και θα το υπερασπιζόμαστε με όλη τη δύναμη της φωνής μας, των δυνάμεών μας, των πολιτικών μας αποφάσεων και των νομοθετημάτων μας», είχε τονίσει κατά την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου ο Βασίλης Κικίλιας.

O κ. Κικίλιας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αναπτυξιακό, που υποστηρίζει στρατηγικά το τουριστικό προϊόν και απαντά στις ανάγκες του τουριστικού κλάδου, προσφέροντας σύγχρονα εργαλεία τουριστικής ανάπτυξης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

«Το νομοσχέδιο κομίζει μια στρατηγική η οποία απλώνει ένα δίκτυο εργαλείων τουριστικής ανάπτυξης σε όλες τις Περιφέρειες. Είναι ένα τεράστιο asset για εμάς ότι είμαστε το νούμερο 5 τουριστικό brand παγκοσμίως. Και αυτό θα το διασφαλίσουμε ως κόρη οφθαλμού, με πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τα τουριστικά brands που έχουμε. Οφείλουμε να αναδείξουμε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, που διαθέτουν περιοχές απαράμιλλης ομορφιάς», επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού, τονίζοντας ότι «διαθέτουμε 320 εκ. ευρώ από το RRF, ακριβώς για αυτά τα εργαλεία: λιμάνια, μαρίνες, χιονοδρομικά κέντρα, ιαματικές πηγές, προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ, ψηφιοποίηση του Τουρισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ