ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστήρια επιστολή στον Δένδια έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος

Ευχαριστήρια επιστολή στον Δένδια έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος
Ο παπας θέλησε να ευχαριστήσει τον Νίκο Δένδια για την παρουσία του κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα AP Photo

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στη χώρα μας, ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει μέσω επιστολής τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για την παρουσία του τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρηση του. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην επιστολή του ο Ποντίφηκας εξέφρασε επίσης την ευχαρίστησή του για, όπως αναφέρει «τον διορατικό προβληματισμό» του υπουργού Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν. Προσέθεσε δε ότι η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών αποτελεί γεφυροποιό στοιχείο στην προώθηση του διαλόγου προς όφελος της ανθρωπότητας.

Επισημαίνεται ότι πριν από την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Καρδινάλιο Parolin και είχε συνομιλήσει επανειλημμένα με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού Αρχιεπίσκοπο Gallagher.

Κατά τις ανωτέρω επαφές συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βατικανού, καθώς και άλλων ορθόδοξων και καθολικών κρατών για την εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ