ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Ψέμα όσα ακούγονται περί σκληρής διαπραγμάτευσης

Φ. Γεννηματά: Ψέμα όσα ακούγονται περί σκληρής διαπραγμάτευσης
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει λύσεις, αλλιώς να φύγει.

«Δώστε λύση αλλιώς φύγετε», ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπογραμμίζοντας ότι με τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το ύψος της δημοσιονομικής προσαρμογής από το 2015 ανέρχεται σε 12 δις ευρώ.

Η Φώφη Γεννηματά εκτίμησε ότι η χώρα είναι στον αυτόματο πιλότο και οδηγείται στο γκρεμό, ενώ απαρίθμησε τα μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης, λέγοντας αφενός ότι είναι ψέμα όσα ακούγονται περί σκληρής διαπραγμάτευσης και ότι οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερο. «Το 2014 η χώρα έβγαινε από την κρίση αλλά με την τυχοδιωκτική σας διαπραγμάτευση φέρατε νέο μνημόνιο, σήμερα έρχεται νέος λογαριασμός 3 δις ευρώ στα 5,4 δις ευρώ που προτείνατε», είπε και πρόσθεσε πως είναι ψέμα ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κατανέμονται τα βάρη πιο δίκαια.

Τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη αρνείται να μπει στο ψευδοδίλλημα: νόμος και τάξη ή ασυδοσία» και αναφερόμενη στο προσφυγικό, κάλεσε την κυβέρνηση να μην αφήνει να την υποκαθιστούν οι δήθεν αλληλέγγυοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ