ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με υπ. Βιομηχανίας των ΗΑΕ - Στην ατζέντα επενδύσεις και εμπορικές σχέσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη με υπ. Βιομηχανίας των ΗΑΕ - Στην ατζέντα επενδύσεις και εμπορικές σχέσεις
Κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώθηκε η προσήλωση στη διατήρηση συνθηκών σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή INTIME

Συνάντηση με τον υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουλτάν μπιν Αχμάντ Σουλτάν αλ Τζαμπέρ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν οι προοπτικές επενδύσεων και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Επισημάνθηκε επίσης η κοινή επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξη των αμοιβαίως επωφελών εμπορικών σχέσεων, καθώς και η προσήλωση στη διατήρηση συνθηκών σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Νωρίτερα τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ συνάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη συνάντηση υπήρξε επιβεβαίωση του στρατηγικού χαρακτήρα των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και των επενδύσεων.

Ο Σουλτάν μπιν Αχμάντ Σουλτάν αλ Τζαμπέρ βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και των επενδύσεων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τονίσθηκε εκ νέου από αμφότερες πλευρές ο στρατηγικός και "μοναδικός" χαρακτήρας των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σχέσεις οι οποίες αποτυπώθηκαν στην συμφωνία για την συνεργασία στην εξωτερική και αμυντική πολιτική και που δεν επηρεάζονται από τις οικονομικές σχέσεις με τρίτες χώρες.

Παράλληλα, υπογραμμίσθηκε ότι η στρατηγική σχέση θα πρέπει να συμπληρωθεί από την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και των επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εμιρατινός υπουργός ενημέρωσε για τις προοπτικές μελλοντικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ