ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Σε έναν ψεύτικο κόσμο ζει ο κ. Τσίπρας

Κ. Μητσοτάκης: Σε έναν ψεύτικο κόσμο ζει ο κ. Τσίπρας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσφυγή στις κάλπες για να σωθεί η χώρα ζήτησε και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως επιδιώκει να παίξει παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού.

«Ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο. Πιστεύετε πια ο ίδιος τα δικά σας ψέματα. Είστε χαμένος σε ένα κόσμο φαντασίας όπου η πραγματικότητα αντιμετωπίζεται ως ψέμα και το ψέμα ως πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη δευτερολογία του στη Βουλή και στην προ ημερησίας συζήτηση για την ασφάλεια που ζήτησε η ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία βλάπτει τη χώρα και όσο καλύτερα φύγει τόσο καλύτερα. Μάλιστα άφησε αιχμές κατά του κ. Τσίπρα δηλώνοντας πως αναρωτιέται αν ο Πρωθυπουργός θέλει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση ή ψάχνει μια διέξοδο για να επαναφέρει τον διχασμό μνημόνιο-αντιμνημόνιο. «Έχετε φτωχοποιήσει την κοινωνία και έχοντας φορτώσει τα πάντα στους ξένους θα υπάρχει πάντα ένας φιλολαϊκός εκφραστής. Ο ελληνικός λαός δεν θα δεχθεί παιχνίδια στις πλάτες του. Η ΝΔ θα πάρει την τύχη της πατρίδας στα χέρια της» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια γιατί έχει αποτύχει η κυβέρνηση.

«Η συζήτηση επιβεβαιώνει ότι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από ιδεοληψίες. Οι πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα επιστρέφει στην τραγική οικονομική αβεβαιότητα του ‘15. Η υπομονή των πολιτών εξαντλείται και εξαντλούνται και τα ταμειακά διαθέσιμα. Κυριαρχεί ο φόβος και η αβεβαιότητα. Το ίδιο παραμύθι. Ένα πράγμα άλλαξε μόνο. Στη θέση του Βαρουφάκη, ο Τσακαλώτος» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ρώτησε τον Πρωθυπουργό αν ο κ. Τσακαλώτος είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τη θέση της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να δώσει σαφή απάντηση αν οι πολίτες θα ξαναβρεθούν «στο ίδιο έργο θεατές» καθώς εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί και πάλι να πάρει σκληρά μέτρα. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για συνολικά μέτρα 12 δισ. ευρώ όταν η διαπραγμάτευση επί ΝΔ δεν είχε κλείσει για ένα δισ. ενώ τόνισε πως οι εταίροι ζητούν προληπτικά μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. «Και σήμερα έρχεστε στην αίθουσα και ισχυρίζεστε πως δίνετε αγώνα για να διατηρηθεί το αφορολόγητο και να στηρίξετε τους πιο αδύναμους. Μα με τα μέτρα που περνάτε τους αδύναμους χτυπάτε», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο και ξεκαθάρισε πως υπάρχει λύση την οποία όμως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να την προσφέρει. «Δεν μπορείτε να υλοποιήσετε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Δεν τις πιστεύετε για αυτό και ήδη έχετε αποτύχει. Μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη. Εμείς μειώσαμε την έκτακτη εισφορά, τον ΦΠΑ, τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτή την ελευθερία δεν τη σπαταλήσαμε σε προσλήψεις ημετέρων . Υπάρχει ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους. Τα μέτρα που θα ψηφίσετε δεν θα φέρουν ανάπτυξη αλλά ύφεση», τόνισε, ενώ απαντώντας στα περί πλεονάσματος στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός δήλωσε πως αν αυτό επιτευχθεί θα επιτευχθεί λόγω των πρόσθετων φόρων και της στάσης πληρωμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ