ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχές Ερντογάν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για ταχεία ανάρρωση

Ευχές Ερντογάν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για ταχεία ανάρρωση
O Οικουμενικός Πατριάρχης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό INTIME

Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Tις ευχές του Ταγίπ Ερντογάν διαβίβασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κοτζά, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Παρασκευής, 24 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας μετέφερε στον κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος παραμένει υπό παρακολούθηση σε κεντρικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, το ενδιαφέρον του Ταγίπ Ερντογάν και του ιδίου προσωπικώς για την πορεία της υγείας του και τον διαβεβαίωσε ότι οι Αρχές της χώρας βρίσκονται στο πλευρό του για οτιδήποτε και αν χρειασθεί.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη επικοινώνησε νωρίτερα και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας Μεχμέτ Νουρι Ερσόι, ο οποίος του εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του.

Στην ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισημαίνεται ότι ο κ. Βαρθολομαίος είναι πλήρως εμβολιασμένος εμφανίζει ήπια συμπτώματα και η γενικότερη κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Κατόπιν της διάγνωσης επισκέφθηκε κεντρικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Ο κ. κ. Βαρθολομαίος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του και επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλους να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και να ακολουθούν τις συστάσεις των ιατρών και των επιστημόνων.

Με την ευκαιρία εύχεται σε όλους να έχουν καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο των τακτικών διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο Φανάρι, διαγνώστηκε σήμερα, Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Παναγιώτατος, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, αυτή την στιγμή εμφανίζει ήπια συμπτώματα, αλλά η γενικότερη κατάστασή του είναι καλή.

Αμέσως μετά τη διάγνωση επισκέφθηκε κεντρικό Νοσοκομείο της Πόλεως για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαριστεί όλους όσοι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση της υγείας του και προτρέπει πατρικώς, για άλλη μία φορά, τους πάντες να ακολουθούν τις συστάσεις των ιατρών και των ειδικών επιστημόνων, καθώς, επίσης, και όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να το πράξουν για το καλό το δικό τους και του κοινωνικού συνόλου. Με την ευκαιρία εύχεται σε όλους να έχουν καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ