ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς από Καστελόριζο: Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν έτοιμες όποτε χρειαστεί

Χαρδαλιάς από Καστελόριζο: Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν έτοιμες όποτε χρειαστεί
Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε Μονάδες, Επιτηρητικά Φυλάκια και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου Πηγή: Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 17:31

Δυναμική απάντηση στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας έστειλε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, από το ακριτικό Καστελόριζο, το οποίο επισκέφθηκε για να εορτάσει τα Χριστούγεννα μαζί με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο νησιωτικό σύμπλεγμα.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους στρατεύσιμους οπλίτες της Φρουράς, οι οποίοι με υψηλό φρόνημα και πάθος φυλάσσουν τα σύνορα της χώρας μας στο νοτιοανατολικότερο άκρο της, το υπερήφανο και όμορφο Καστελόριζο, και αντάλλαξε ευχές ενόψει των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων και την έλευση του Νέου Έτους.

Από το Καστελλόριζο κ. Χαρδαλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ από το ακριτικό Καστελόριζο, κοντά στα στελέχη και τους στρατεύσιμους των Ενόπλων Δυνάμεων, εργαζόμαστε για την ειρήνη, θωρακίζουμε τη χώρα μας και πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, απέναντι σε επιθετικές, αλαζονικές ρητορικές απαντάμε με νηφαλιότητα, απαντάμε με ψυχραιμία. Ξεκαθαρίζουμε, ότι οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν έτοιμοι, όποτε χρειαστεί να προασπίσουν τα ιερά και τα όσια, την εθνική μας ανεξαρτησία, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του ελληνισμού».

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:

«Από το υπερήφανο Καστελλόριζο και την πυραυλάκατο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ του Πολεμικού μας Ναυτικού, μαζί με τα στελέχη μας, τους ακοίμητους φρουρούς του Αιγαίου μας, στέλνουμε τις πιό ζεστές ευχές μας. Καλά Χριστούγεννα! Με την Ελλάδα πάντα στην καρδιά μας».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, την Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021, επισκέφθηκε Μονάδες, Επιτηρητικά Φυλάκια και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου.

Επίσκεψη σε Ρω και Στρογγύλη

Συγκεκριμένα, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στις μικρονησίδες Ρω και Στρογγύλη, όπου επισκέφθηκε τα ομώνυμα Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ως ένδειξη τιμής στο έργο και την προσφορά της στην πατρίδα.

Τις απογευματινές ώρες ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, του Πολεμικού μας Ναυτικού, που βρίσκεται σε αποστολή στην περιοχή. Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μικρής διάρκειας ξενάγηση στα βασικά διαμερίσματα της Πυραυλάκατου και παράθεση δείπνου.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Καστελόριζο.

Ακολούθως, μετέβη στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Αθανάσιο Φωτεινόγλου για την αποστολή, το έργο και τις δραστηριότητες της ΔΑΝ και παρακάθισε στο γεύμα με το προσωπικό της.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Γεώργιο Σαμψάκο, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκους.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε κατά την άφιξή του στη Ρόδο, ο Διοικητής της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) Υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ