ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Χριστούγεννα στο Φανάρι χωρίς τον Βαρθολομαίο που αναρρώνει

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Χριστούγεννα στο Φανάρι χωρίς τον Βαρθολομαίο που αναρρώνει
Στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Φανάρι προεξήρχε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Χωρίς την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και αναρρώνει, εορτάστηκαν στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι τα Χριστούγεννα.

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξήρχε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν, μεταξύ άλλων η πρόξενος της Ελλάδας, Δανάη Βασιλάκη, ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, Ρόμαν Νεντίλσκι, με τη σύζυγό και συνεργάτες του, οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Επίσης, το παρών έδωσε στη Θεία Λειτουργία και στη δεξίωση που ακολούθησε παρέστη ο Ριζά Άκπολατ, δήμαρχος του Διπλοκιονίου (Μπεσίκτας).

Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Τις πιο θερμές ευχές του απέστειλε κατά την ημέρα των Χριστουγέννων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για γρήγορη και ταχεία ανάρρωση, σε επικοινωνία που είχε με το Φανάρι.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε τις ευχές του και κατά την ακολουθία της «Εις Φυγήν εις Αίγυπτον της Αγίας Οικογένειας» με το βρέφος Ιησού, που εορτάζει και πανηγυρίζει η ιστορική πατριαρχική μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.

Από τη «Ροτόντα» της Ανατολής, ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξέφρασε τις ευχές του, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, του Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου και του Καθηγουμένου της Ι. Μονής π. Δαμασκηνού καθώς και του ιερού κλήρου.

«Περαστικά» από τον Μητσοτάκη μέσω Τσιόδρα

Tο ενδιαφέρον και τις ευχές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για ταχεία ανάρρωση, αλλά και για την εορτή των Χριστουγέννων, διεβίβασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Άρχων Οφφικιάλιος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες βράδυ, 24 Δεκεμβρίου.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και ζήτησε με τη σειρά του από τον κ. Τσιόδρα να μεταφέρει διά του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό τις πατρικές του ευχές και ευλογία για το Άγιο Δωδεκαήμερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ