ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Η πορεία του Παπούλια προσφέρει παράδειγμα πατριωτικής προσφοράς για την ενότητα

Τασούλας: Η πορεία του Παπούλια προσφέρει παράδειγμα πατριωτικής προσφοράς για την ενότητα
Τασούλας: Παράδειγμα πατριωτικής προσφοράς για την ενότητα και για την πρόοδο του ελληνικού λαού ο Κάρολος Παπούλιας ΙΝΤΙΜΕ

«Η ανασκόπηση της δημόσιας πορείας του, και ιδιαίτερα της αποκορύφωσής της στην Προεδρία της Δημοκρατίας μας προσφέρει ένα παράδειγμα πατριωτικής προσφοράς για την ενότητα και για την πρόοδο του ελληνικού λαού» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια.

Όπως σημείωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο κ. Τασούλας, «ο Κάρολος Παπούλιας με τη δράση του διεκδίκησε την ελευθερία και τη δημοκρατία, για να τις υπηρετήσει εν συνεχεία πιστά, γόνιμα, και ευόρκως, μέχρι το τέλος της μεστής ημερών ζωής του. Έχοντας εκλεγεί από το λαό των Ιωαννίνων σε εννέα διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις (1977-2004) τιμήθηκε και τίμησε τα Γιάννενα, διετέλεσε επί σειράν ετών Υπουργός Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης, και εκλέχτηκε πανηγυρικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δύο θητείες (2005 - 2015). Προσέφερε έτσι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη χώρα, και στο Έθνος μέσα από αιρετά αξιώματα, δημοκρατικά κατακτημένα, από την απήχηση και την αποδοχή που ευρύτερα είχε κερδίσει».

Ο κ. Τασούλας επισήμανε ότι «από το σπίτι του Μεζίνη που νοίκιαζε η οικογένειά του στην ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων ήδη προπολεμικά, μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο η πορεία του χαρακτηριζόταν από γνήσια λαϊκότητα και ποτέ λαϊκισμό, προσήλωση στο δημοκρατικό πολίτευμα και την ευρωπαϊκή μοίρα της χώρας που την κατακτήσαμε, όπως έλεγε, "περνώντας από σαράντα κύματα", αλλά και πίστη στις αρετές και δυνατότητες των Ελλήνων που σε κάθε ευκαιρία αναδείκνυε».

Υπογράμμισε, δε, ότι η ανασκόπηση της δημόσιας πορείας του Κάρολου Παπούλια, και ιδιαίτερα της αποκορύφωσής της στην Προεδρία της Δημοκρατίας «μας προσφέρει ένα παράδειγμα πατριωτικής προσφοράς για την ενότητα και για την πρόοδο του ελληνικού λαού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ