ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα από τον Πούτιν για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα από τον Πούτιν για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια
«Θα τον θυμόμαστε ως γενναίο άνδρα, ο οποίος συνεισέφερε πολλά για την αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Θα τον θυμόμαστε ως γενναίο άνδρα, ο οποίος στα νεανικά του χρόνια αγωνίστηκε από τις γραμμές της Αντίστασης ενάντια στους φασίστες κατακτητές και ως αληθινό φίλο της Ρωσίας, ο οποίος με την ιδιότητα του Προέδρου και από άλλα υψηλά κρατικά αξιώματα συνεισέφερε πολλά για την ανάπτυξη της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Παρακαλώ να διαβιβάσετε την ειλικρινή μας συμπάθεια και συμπαράσταση στους συγγενείς και οικείους του θανόντος, καθώς και σε όλο τον ελληνικό λαό», αναφέρει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του.

Την Τετάρτη το ύστατο χαίρε στον Κάρολο Παπούλια

O πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιαςπέθανε σε ηλικία 92 ετών το πρωί της Κυριακής.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, στις 13:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού, η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο την Πέμπτη, στον γενέθλιο τόπο του, στο νησί των Ιωαννίνων.

Η οικογένεια του Κάρολου Παπούλια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ