ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Επαναξιολόγηση των μέτρων σε 15 μέρες - Θα έχουμε άλματα στα κρούσματα

Πέτσας: Επαναξιολόγηση των μέτρων σε 15 μέρες - Θα έχουμε άλματα στα κρούσματα
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έδωσε έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναξιολόγησης των μέτρων άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, προειδοποιώντας παράλληλα για άλματα του κορωνοϊού στη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα όσον αφορά τα κρούσματα.

«Η κυβέρνηση ακολούθησε τη σύσταση των ειδικών είχε προαναγγείλει ότι θα επανεξετάζει κάθε εβδομάδα την επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι μια επιδημιολογική εικόνα στην οποία θα έχουμε άλματα στα κρούσματα, μην έχουμε καμία αμφιβολία γι’ αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός έδωσε έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως «Τα κέντρα διασκέδασης και το κομμάτι της εστίασης που πήγαινε πιο αργά θα έχει ένα κόστος που θα είναι σημαντικό, ιδίως για τα κέντρα διασκέδασης».

Σε ό,τι αφορά στα γήπεδα ο κ. Πέτσας και την πληρότητα 10% ανέφερε πως «αντιλαμβάνομαι ότι οι πληρότητες είναι χαμηλές σε ορισμένες περιπτώσεις που υπάρχουν μεγάλα γήπεδα, ενδεχομένως για τις μεγάλες ομάδες που έχουν πολύ κόσμο, που έχουν πουλήσει πολλές χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας, αλλά τα μέτρα έχουν ορίζοντα 15 ημερών, πάντα υπόκεινται σε επαναξιολόγηση, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και στο κομμάτι αυτό και θα πάρουμε όποια απόφαση χρειαστεί».

Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία είναι ξεκάθαρο ότι έχει γίνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2022 για να εξακολουθήσει αυτή η στήριξη τουλάχιστον για κάποιους μήνες, κι αν χρειαστεί θα υπάρξει επέκταση των μέτρων».

Σχετικά με τα μέτρα για τις εκκλησίες και τον εμπορικό κόσμο είπε πως έχουν αποδώσει και αν χρειαστεί κάτι πρόσθετο θα το δούμε, αλλά όπως εξήγησε, το πρόβλημα είναι στους χώρους όπου υπάρχει μαζικός συγχρωτισμός.

Κλείνοντας ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «Το πρόγραμμα του εμβολιασμού πάει καλά παροτρύνουμε τους άνω των 60, και όσους άλλους δεν έχουν εμβολιαστεί, να κάνουν το εμβόλιό τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ