ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεδρικό Μέγαρο: Βιβλίο συλλυπητηρίων για τον εκλιπόντα Κάρολο Παπούλια

Προεδρικό Μέγαρο: Βιβλίο συλλυπητηρίων για τον εκλιπόντα Κάρολο Παπούλια
Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου θα υπάρχει, στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου. Intime

Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου θα υπάρχει, στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου, βιβλίο συλλυπητηρίων για τον εκλιπόντα πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, η είσοδος θα είναι από τη Βασ. Γεωργίου Β’, αριθ. 2, με ώρες προσέλευσης: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00.

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, στις 13:00, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι.

Η ταφή θα τελεστεί λόγω των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού σε στενό οικογενειακό κύκλο στον αγαπημένο του τόπο, το νησί των Ιωαννίνων.

Η οικογένεια του Κάρολου Παπούλια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή.

Βάσει απόφασης της κυβέρνησης θα αποδοθούν κατά την κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας οι τιμές που προσήκουν σε αρχηγό κράτους.

Αποφασίσθηκε επίσης, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του, την περασμένη Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας μέχρι και την ημέρα της κηδείας του.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναχώρησε χθες Δευτέρα οικογενειακώς για την Ήπειρο, θα επιστρέψει την Τετάρτη στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Ο θάνατος του Κάρολου Παπούλια έχει προκαλέσει πανελλήνια θλίψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ