ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία για πάνω από 30.000 κρούσματα σήμερα - Σκέψεις για υποχρεωτικότητα από τα 40

Ανησυχία για πάνω από  30.000 κρούσματα σήμερα - Σκέψεις για υποχρεωτικότητα από τα 40
Σαρωτικοί έλεγχοι ακόμα και σε χιονοδρομικά κέντρα καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία ΙΝΤΙΜΕ

Ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινωθεί και σήμερα, με εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα σπάσει το φράγμα των 30.000

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί ο ΕΟΔΥ έχει καταγράψει περίπου 27.000 μολύνσεις και έως το μεσημέρι αναμένεται να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τις 30.000 μολύνσεις.

Είναι η τρίτη μέρα που ο αριθμός των μολύνσεων κινείται σε τέτοια επίπεδα, με τους ειδκούς να προβλέπουν πως αυτοί οι αριθμοί θα συνεχιστούν και αυξάνονται, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Χαράλαμπο Γώγο να κάνει λόγο στον ΑΝΤ1 για μέχρι και 100.000 την ημέρα.

Στο πλαίσιο αυτό στο τραπέζι έχει πέσει ευρεία επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού ακόμη και από 40 ετών.

Στο εφιαλτικό τοπίο που διαμορφώνεται με την μετάλλαξη Όμικρον να συνεχίζει τη ραγδαία εξάπλωση λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Όπως συζητήθηκε, από σήμερα και τις επόμενες ημέρες των εορτών οι έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα είναι εντατικοί και εκτεταμένοι τόσο για την τήρηση του ωραρίου, όσο και των μέτρων που αφορούν στους καθήμενους, στον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι και στην απαγόρευση της μουσικής.

Εκτός από τα αστικά κέντρα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, όπως και στα χιονιοδρομικά κέντρα.

Έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και για τη διενέργεια ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης.

Επίσης στη σύσκεψη δρομολογήθηκε η περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου προσωρινής αναστολής της λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης για την επαναλαμβανόμενη παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου Θανάσης Κοντογεώργης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ