ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντός της ημέρας ανακοινώσεις από τον Χατζηδάκη για μέτρα στήριξης επιχειρήσεων

Εντός της ημέρας ανακοινώσεις από τον Χατζηδάκη για μέτρα στήριξης επιχειρήσεων
Αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον Κωστή Χατζηδάκη ΙΝΤΙΜΕ

Εντός της ημέρας θα ανακοινώσει η κυβέρνηση μέτρα στήριξης για εργαζομένους και επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης που πλήττονται από τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

«Μόνο στο χώρο της εστίασης είναι 6 με 7 δις τα μέτρα στήριξης μέχρι σήμερα» δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιστρέψει το μέτρο των αναστολών, το οποίο θα είναι στοχευμένο και θα αφορά τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε κλάδους που πλήττονται από το κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αναστολή θα μπορούν να θέσουν τους εργαζομένους τα κέντρα διασκέδασης, οι μουσικές σκηνές κ.ά..

Όσοι τεθούν σε αναστολή θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, που σε μηνιαία βάση ανέρχεται στα 534 ευρώ.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Σημειώνεται πως επιπλέον μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων,αναμένεται να ληφθούν περί τα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα δοθεί νέα επιστρεπτέα προκαταβολή, ούτε θα επανέλθει το μέτρο των «κουρεμένων» ενοικίων, ωστόσο, υπάρχει η σκέψη να δοθεί και νέα παράταση στην εξόφληση των οφειλόμενων ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις, όπως επίσης να «κουρευτούν» περαιτέρω οι συγκεκριμένες οφειλές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ