ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενογιαννακοπούλου: «Μουλωχτό πετσόκομμα» στις μελλοντικές συντάξεις χηρείας-αναπηρίας

Ξενογιαννακοπούλου: «Μουλωχτό πετσόκομμα» στις μελλοντικές συντάξεις χηρείας-αναπηρίας
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει ότι «ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου με εγκύκλιο του πετσοκόβει έως και 268 ευρώ τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας» (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / Γιώργος Ζάχος

Για πρωτοχρονιάτικο «πετσόκομμα» έως και 268 ευρώ στις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας κάνει λόγο η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Προπαραμονή πρωτοχρονιάς και στα μουλωχτά ο υφυπουργός Εργασίας κ.Πάνος Τσακλόγλου με εγκύκλιο του πετσοκόβει έως και 268 ευρώ τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Μιλά για «αιφνιαδιαστική» κίνηση της κυβέρνησης που «τροποποιεί τη σχετική εγκύκλιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, και επιφέρει ακόμη ένα βαρύτατο πλήγμα στους συνταξιούχους, και μάλιστα στις πλέον αδύναμες κατηγορίες, τις χήρες και τους ανάπηρους».

Η αρμόδια τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «μετά την παράδοση της Επικουρικής Ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα, τον αποκλεισμό 200.000 χαμηλοσυνταξιούχων από το κοινωνικό μέρισμα, και το συνεχιζόμενο δράμα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, ο κυβερνητικός εμπαιγμός και η απαξίωση των συνταξιούχων συνεχίζεται».

Καταλήγει σχολιάζοντας ότι «σε μία περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από την έξαρση της πανδημίας, την εκτόξευση της ακρίβειας και την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση της ΝΔ με τις αποφάσεις της οδηγεί σε συνεχή φτωχοποίηση των νοικοκυριών, των συνταξιούχων και των κοινωνικά αδύναμων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ