ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Με επίδειξη ισχύος προς την Ελλάδα έκαναν Πρωτοχρονιά Ερντογάν και Ακάρ 

Τουρκία: Με επίδειξη ισχύος προς την Ελλάδα έκαναν Πρωτοχρονιά Ερντογάν και Ακάρ 
Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Χουλουσί Ακάρ μαζί με την ηγεσία του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού πέταξε πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Ευχές στο στρατιωτικό προσωπικό των πλοίων και αεροσκαφών που βρίσκονται σε αποστολή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο πρόεδρος τη Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του μέσω ασυρμάτου με τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ

Η συνομιλία έγινε κατά την πτήση που είχε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας με το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης «Guney» που πετούσε σε αποστολή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από την ηγεσία του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, πέταξε επί τρεις ώρες διανύοντας 1.700 χλμ. στην Ανατολική Μεσόγειο, Ο ίδιος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο αεροσκάφος «το μάτι της Τουρκίας στους ουρανούς».

Ο Ακάρ και οι αρχηγοί των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων που το συνόδευαν επισκέφθηκαν επίσης την Βάση Πεζοναυτών του τουρκικού Ναυτικού στη Φώκαια και την 2η Κύρια Βάση της Αεορπορίας στο Τσίγλι της Σμύρνης.

Στο ευχετήριο μήνυμά του για το νέο έτος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε από τη Φώκαια ότι οι δραστηριότητες στις θάλασσες και στους αιθέρες συνεχίζονται αδιάκοπα και ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας προστατεύονται με αποφασιστικότητα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε επίσης τις φρεγάτες Gokceada (Ίμβρος) και Gokova στην Κεντρική Μεσόγειο και την Gelibolu (Καλλίπολη) στην Ανατολική Μεσόγειο και στη συνέχεια την κορβέτα Kinaliada (νήσος Πρώτη).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ