ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαχτσελί: Ας μην υπολογίζουν οι Έλληνες στα Rafale – Ξέρουμε πώς να γράψουμε με αίμα άλλη μια νίκη

Μπαχτσελί: Ας μην υπολογίζουν οι Έλληνες στα Rafale – Ξέρουμε πώς να γράψουμε με αίμα άλλη μια νίκη
«Eπίδειξη δύναμης» προς την Τουρκία, σύμφωνα με τον Μπαχτελί, η αγορά γαλλικών Rafale από την Ελλάδα AP Photo/Ali Unal

Την εμπρηστική ρητορική της κατά της Ελλάδας συνεχίζει η Τουρκία, μία μέρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο πληθωρισμός στη χώρα εκτινάχθηκε στο 36,08% τον Δεκέμβριο, σε ετήσια βάση, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 2002, λόγω της βουτιάς της λίρας

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, μιλώντας σήμερα Τρίτη, σε βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, εξαπέλυσε νέες προκλήσεις με πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας.

Εκφράζοντας την ενόχληση της τουρκικής ηγεσίας για την εξοπλιστική αναβάθμιση της χώρας μας, ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε στα γαλλικά rafale για να πει ότι κανείς δεν επιτρέπεται να κάνει «επίδειξη δύναμης» στην Τουρκία, η οποία ξέρει πολύ καλά πώς να υπογράψει άλλη μία νίκη με αίμα.

«Η κούρσα εξοπλισμών της Ελλάδας, η παραβίαση του νόμου στο Αιγαίο και η εισβολή σε θαλάσσιες περιοχές της δικής μας δικαιοδοσίας είναι αχώνευτο ζήτημα», ανέφερε ο Μπαχτεσλί.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, sabah.com.tr, ο εταίρος του Ερντογάν, αναφερόμενος στην Ελλάδα υποστήριξε επίσης: «Το κράτος που αγκαλιάζει το PKK και το FETO (την οργάνωση του Γκιουλέν) πρέπει να σταματήσει αμέσως να δοκιμάζει την υπομονή μας. Το τέλος όσων υποδαυλίζουν τις διαμάχες στο Αιγαίο είναι η απογοήτευση. Το τέλος των σκληρών τους φιλοδοξιών είναι η ήττα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να βασίζονται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη που αγόρασαν από τη Γαλλία. Κανείς δεν πρέπει να μας κάνει επίδειξη δύναμης. Το Αιγαίο ή θα είναι θάλασσα ειρήνης ή το τουρκικό έθνος ξέρει πώς να υπογράψει άλλη μια νίκη με το αίμα και την ψυχή του. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο δίκαιο της καλής γειτονίας όσο υπάρχει ακόμη χρόνος…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ