ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αφήσουν την κοροϊδία και να συνταγογραφήσουν τα μοριακά και rapid test

ΣΥΡΙΖΑ: Να αφήσουν την κοροϊδία και να συνταγογραφήσουν τα μοριακά και rapid test
«Οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος ΙΝΤΙΜΕ

Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή την προαναγγελία διατίμησης των μοριακών τεστ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. 

«Αφού για δύο χρόνια άφησαν ανεξέλεγκτο το πλιάτσικο με τα τεστ και αφού τον άδειασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τώρα ο κ. Γεωργιάδης διαρρέει ότι από τα 60 θα πάει στα 50 ευρώ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει:

«Δηλαδή μία οικογένεια αντί να πληρώνει 240 ευρώ την εβδομάδα για να δει αν έχει νοσήσει, θα πληρώνει 200. Οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, την απαραίτητη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την οικονομική αδυναμία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα απαραίτητα εν μέσω εκρηκτικής ακρίβειας. Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και να συνταγογραφήσει δωρεάν τα μοριακά και τα rapid test, όπως γίνεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νέα στοιχεία για την αλλαγή του πλαφόν στην τιμή των μοριακών τεστ που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες έδωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σήμερα θα εκδοθεί μια ΚΥΑ με χαμηλότερη τιμή από τα 60 ευρώ για τα μοριακά τεστ. Αναμένουμε μια ανακοίνωση του ΙΣΑ και στη συνέχεια θα εκδώσουμε την ΚΥΑ. Θα είναι διατίμηση και θα πρέπει όλοι να την εφαρμόσουν» είπε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος διευκρίνισε απαντώντας στο αίτημα για συνταγογράφηση των PCR πως «όταν κατάλαβαν (σ.σ. όσοι το πρότειναν) ότι η συνταγογράφηση θα σημαίνει ένταση στο clawback κατανόησαν ότι δεν τους συμφέρει».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης «η τιμή των 60 ευρώ για τα μοριακά τεστ είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είμαστε φτηνοί στα pcr. Όταν βάζεις μια διατίμηση βάζεις παραμέτρους την τιμή, την ποιότητα και το να γίνονται τεστ. Πρέπει να βάλουμε διατίμηση πιο συμφέρουσα για τον πολίτη αλλά δεν θα θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία των τεστ».

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ «θα είμαστε κοντά στα 50 ευρώ αφού θα πάμε παρακάτω» για τα μοριακά τεστ ενώ ερωτηθείς για τυχόν αλλαγές στην τιμή των rapid test απάντησε ότι «η αγορά δουλεύει ικανοποιητικά, κανείς δεν πουλάει στα 10 ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ