ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανίδα ΥΦΥΠΕΞ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη

Αμερικανίδα ΥΦΥΠΕΞ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη
Η προκλητική ρητορική της Τουρκίας, η ρωσική απειλή έναντι της Ουκρανίας και τα Δυτικά Βαλκάνια συζητήθηκαν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Δένδια με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη αναφέρθηκε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουέντι Σέρμαν, κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος και την ενημέρωσε για την πρόσφατη προκλητική ρητορική της Τουρκίας.

«Σήμερα συνομίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, αναφορικά με τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη» ανέφερε η Γουέντι Σέρμαν σε ανάρτησή της στο Twitter μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας.

«Δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τους Συμμάχους και τους εταίρους μας στο NATO και να επιλύουμε τις διαφορές με διπλωματία» σημείωσε επίσης η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη σημασία της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, αλλά και του συντονισμού μεταξύ των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων για την αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας.

Όπως σημειώνεται, «τόνισαν τη σημασία της προώθησης της αλληλεγγύης και της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Η Γουέντι Σέρμαν και ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισαν επίσης «τη σημασία του συνεχούς συντονισμού μεταξύ των Συμμάχων και των εταίρων του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας πρωτοφανών οικονομικών μέτρων για την αποτροπή της Ρωσίας από περαιτέρω στρατιωτική δράση και επιθετικότητα».

Ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του επισήμανε πως ενημέρωσε την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την πρόσφατη προκλητική ρητορική της Τουρκίας και πως συνομίλησαν σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και τα Δυτικά Βαλκάνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ