ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την επιχείρηση «επιστροφή στα θρανία»

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την επιχείρηση «επιστροφή στα θρανία»
Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι συνολικά η επιχείρηση ανταποκρίνεται στους σχεδιασμούς που είχαν εκπονηθεί

Ικανοποίηση δημιουργούν στην κυβέρνηση τα πρώτα δεδομένα που αφορούν στο επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία «επιστροφή στα θρανία», που συνδέεται με τη μεγαλύτερη άσκηση σε τεστ που έχει υλοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας.

Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι συνολικά η επιχείρηση ανταποκρίνεται στους σχεδιασμούς που είχαν εκπονηθεί και στην κεντρική στόχευση που δεν ήταν άλλη από τον έγκαιρο εντοπισμό μολύνσεων Covid.
Ως απτή απόδειξη προβάλλονται τα 15.547 κρούσματα που έβγαλαν τα self-test πριν χτυπήσει το κουδούνι και φυσικά πριν από την είσοδο τους στο σχολικό περιβάλλον. Οι ίδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τόνιζαν εμφατικά τη σημασία της αποτροπής της ενδοσχολικής μετάδοσης.

Αναδείκνυαν το γεγονός ότι προ της εφαρμογής του σχεδίου αντιμετωπίστηκαν οι ελλείψεις που καταγράφηκαν. Σημείωναν δε, ότι επιδείχθηκαν, με την προσήκουσα ταχύτητα, τα αντανακλαστικά που απαιτούντο για την προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ στις σχολικές επιτροπές.

Σε ότι αφορά στην αναπλήρωση των κενών που έχουν προκύψει από εκπαιδευτικούς που είτε νοσούν είτε βρέθηκαν θετικοί εντός της ημέρας αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το νέο πρωτόκολλο, όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει και σήμερα το απόγευμα νέο 2ο τεστ για την προσέλευση αύριο στο σχολείο, και την Πέμπτη 3ο τεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ