ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece για δομή στη Χίο: Λύση με την κοινωνία για να προχωρήσουν τα σχέδια

Οικονόμου στο CNN Greece για δομή στη Χίο: Λύση με την κοινωνία για να προχωρήσουν τα σχέδια
H απάντηση Οικονόμου στο CNN Greece για τις αντιδράσεις στη Χίο σχετικά με τη νέα δομή προσφύγων

Τη βαλβίδα εκτόνωσης, έδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις αντιδράσεις που καταγράφονται στη Χίο για την κατασκευή της νέας, κλειστού τύπου, δομής φιλοξενίας μεταναστών.

Απαντώντας στο ερώτημα του CNN Greece, ο Γιάννης Οικονόμου, τόνισε εμφατικά:

«Σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες θα βρεθεί η κατάλληλη λύση ώστε τα σχέδια να προχωρήσουν όπως πρέπει να προχωρήσουν».

Σύμφωνα με τον κ.Οικονόμου «η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών και στη Χίο, είναι υπέρ των εξελίξεων αυτών», καθώς όπως εξήγησε: «δημιουργούνται δομές, με πιο πολύ πιο κατάλληλες συνθήκες, για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν και έξω από το κέντρο των αστικών ιστών».

Την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, διέτρεξαν αναφορές που αφορούν στη ραγδαία, σύμφωνα με τα στοιχεία, βελτίωση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος: «η διαφορά στην εικόνα σε ότι αφορά στο προσφυγικό και μεταναστευτικό στα ελληνικά νησιά είναι προφανής σε όλους, κυρίως στους ανθρώπους που ζουν εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόθεσε δε: «Πρόσφατα στοιχεία το προηγούμενο διάστημα έδειξαν ότι οι ροές στα νησιά είναι μειωμένες κατά 99%, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ή εν πάση περιπτώσει ένα ποσοστό αυτής της τάξης μεγέθους. Οι δομές που η κυβέρνηση σε συνεννόηση πάντα με τις τοπικές κοινωνίες έχει συνεννοηθεί να προχωρήσουν, θα προχωρήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ