ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικός στον κορωνοϊό ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Θετικός στον κορωνοϊό ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης
O αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.   INTIME

Θετικός διεγνώσθη στον κορωνοϊό ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

 

Θετικός στον κορωνοϊό διεγνώσθη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σύμφωνα με όσα έκανε ο ίδιος γνωστά με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο αναπληρωτής υπουργός στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Σε έλεγχο Covid βγήκα σήμερα θετικός. Είμαι εμβολιασμένος και με την αναμνηστική δόση . Έχω πολύ ήπια συμπτώματα και αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό. Απλή ανάγνωση των στατιστικών στοιχείων των ΜΕΘ καταδεικνύει ότι το εμβόλιο σώζει ζωές.Αποφασίστε , εμβολιαστείτε».

Προς νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Νωρίτερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι σήμερα θα έχουμε νέο νούμερο - ρεκόρ στα κρούσματα.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η αύξηση δικαιολογείται από την ενσωμάτωση και όσων από τα 15.000 θετικά self test επιβεβαιωθούν μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Κατά τον κ. Τζανάκη, εάν γίνουν 600.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας προσεγγίσει το 9 τότε τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 54.000 ενώ εάν ο δείκτης είναι πιο κοντά στο 8, οι νέες μολύνσεις μπορεί να είναι κάτω από 50.000.

Σχετικά με την κορύφωση του πανδημικού κύματος της Όμικρον, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι το μοντέλο τη ομάδας του εξακολουθεί να εκτιμά ότι θα κορυφωθεί μεταξύ 20 με 25 Ιανουαρίου, ωστόσο εάν αποδειχθεί ότι οι γιορτές δεν έχουν εκδηλώσει το πλήρες αποτύπωμά τους και τα σχολεία συμβάλουν στη διασπορά, τότε ενδεχομένως να καθυστερήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ