ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία

Πλεύρης: Ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία
«Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχουμε λάβει το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες του ΕΣΥ» δήλωσε ο κ. Πλεύρης INTIME

Απάντηση στον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχετικά με τις κλίνες που διέθεσε στο ΕΣΥ ο ιδιωτικός τομέας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχουμε λάβει το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες του ΕΣΥ, σχεδόν 500 κλίνες covid στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη και άλλες 300 non covid, ενώ στο λεκανοπέδιο διασφαλίσαμε 300 κλίνες για covid περιστατικά και 300 κλίνες για non covid περιστατικά.

»Αντιλαμβάνομαι ότι η ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ και του τομεάρχη Υγείας κου Ξανθού μπροστά σε αυτήν την συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θωρακίζει το ΕΣΥ τους οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και δηλώσεις πανικού. Θα το ξεπεράσουν».

Υπενθυμίζεται ότι κοροϊδία χαρακτηρίζει ο Ανδρέας Ξανθός τις δήθεν 300 κλίνες ιδιωτικών κλινικών για covid, υποστηρίζοντας πως κλινικάρχες επιλέγουν ποιους θα νοσηλεύσουν.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μάλιστα, επισημαίνει πως 17 ασθενείς covid σε φορεία στη Νίκαια περίμεναν «συναίνεση» από ιδιωτικές κλινικές για να νοσηλευθούν.

«Αυτές τις ημέρες, παρά τις καθησυχαστικές επιδημιολογικές προγνώσεις του “συστήματος Μαξίμου”, η πίεση στο ΕΣΥ έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Και επειδή η κυβέρνηση δεν προετοίμασε έγκαιρα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έχει εμφανιστεί στην καθημερινότητα των νοσοκομείων μια νέα «λίστα ντροπής. Είναι οι ασθενείς που παραμένουν στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) μέχρι να βρεθεί κρεβάτι απλής νοσηλείας. Η περίπτωση του Νοσοκομείου Νίκαιας που χθες παρέμεναν στα ΤΕΠ σε φορεία ή ράντζα 17 ασθενείς με covid περιμένοντας να “συναινέσουν” οι ιδιωτικές κλινικές για τη διακομιδή τους, είναι πολύ χαρακτηριστική. Μόνο που οι κλινικάρχες εξασφάλισαν από το υπουργείο Υγείας ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών covid “χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρή νόσου”, όπως φαίνεται από την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας της 7ης Ιανουαρίου», υπογραμμίζει ο κ. Ξανθός.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο που επικαλείται ο κ. Ξανθός

Με άλλα λόγια, σύμφωνα πάντοτε με τον βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η κυβέρνηση κι ο υπουργός Υγείας κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας πως έχουν εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν φτάνουν ούτε για τις εισαγωγές μιας ημέρας, αφού αυτό γίνεται υπό τον όρο της επιλογής των περιστατικών».

«Η υγειονομική τραγωδία συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν μόνο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν και νοσηλευόμενοι εκτός κλινών covid. Η μόνη λύση αυτή την ώρα είναι η άμεση πρόσληψη στο ΕΣΥ όλων των διαθέσιμων υγειονομικών (επιλαχόντες σε μόνιμες κρίσεις γιατρών, γιατροί και νοσηλευτές που είναι στις λίστες επικουρικού προσωπικού), καθώς και η εφαρμογή μιας ενιαίας ταχύτητας στο σύστημα υγείας, με επιστράτευση των αναγκαίων δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα και των δομών των ενόπλων δυνάμεων κι αναλογική επιβάρυνση όλων. Έτσι θα διασφαλιστεί η ισόρροπη κατανομή των νοσηλευόμενων με κορονοϊό με βάση τις υπάρχουσες κλίνες και το ανθρώπινο δυναμικό σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορέσει να συνδυαστεί η covid και η μη covid φροντίδα στα δημόσια νοσοκομεία», συμπληρώνει ο κ. Ξανθός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ