ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΟΑΕΔ: Αποδίδουν οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης

Μητσοτάκης στον ΟΑΕΔ: Αποδίδουν οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης
«Μόνο μέσα σε 2 χρόνια δημιουργήσαμε 50.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και βέβαια ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022 με πόρους οι οποίοι θα έρχονται αφενός από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφετέρου από το ΕΣΠΑ», είπε ο πρωθυπουργός. INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την Τετάρτη τη δημιουργία 86.000 νέων θέσεων εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ήταν σε αυτό το κατάστημα του ΟΑΕΔ που είχε κολλήσει νέος το πρώτο του ένσημο.

«Μόνο μέσα σε 2 χρόνια δημιουργήσαμε 50.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και βέβαια ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022 με πόρους οι οποίοι θα έρχονται αφενός από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφετέρου από το ΕΣΠΑ», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους που έχουμε θέσει».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα τέσσερα ειδικά προγράμματα απασχόλησης που αφορούν τις περιοχές που εντάσσονται στο σχέδιο της απολιγνιτοποίησης και είπε:

«Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία που ξέρουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε στους εργαζόμενους αλλά και στους ανέργους της περιοχής νέες ευκαιρίες, καθώς θα δρομολογούμε τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και είμαι σίγουρος ότι τα προγράμματα αυτά θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένα και θα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή».

Σε ό,τι αφορά, επιπλέον στα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, 24.000 είναι οι θέσεις εργασίας, ενώ 62.000 θα είναι οι ωφελούμενοι για τα 11 νέα προγράμματα το 2022.

Ο απολογισμός από τον Μάιο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021 είναι θετικός καθώς δημιουργήθηκαν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας, ενώ από τους ωφελούμενους 6 στους 10 είναι γυναίκες, 4 στους 10 νέοι και το 46% ήταν μακροχρόνια άνεργοι.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «αποδίδουν οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, ωστόσο πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί».

«Στόχος είναι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ να αποτελέσουν το πρώτο βήμα για μια πιο μόνιμη απασχόληση, είτε στην εταιρεία στην οποία απασχολείται ο εργαζόμενος μέσω ενός επιδοτούμενου προγράμματος, είτε σε κάποια άλλη επιχείρηση, καθώς θα έχει πια την προϋπηρεσία εκείνη που θα τον κάνει πιο ελκυστικό για τον εργοδότη», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ