ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Πλακιωτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό: Δεν νομιμοποιήστε να μας κάνετε κριτική

Βολές Πλακιωτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό: Δεν νομιμοποιήστε να μας κάνετε κριτική
«Αυτοί που κατήργησαν στην πράξη τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με συνέπεια οι δουλέμποροι να κάνουν πάρτι κυριολεκτικά πάρτι στο Αιγαίο κατηγορούν εμάς που προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας. INTIME NEWS

Σφοδρή επίθεση σε όλους όσοι βάζουν στο στόχαστρό τους το Λιμενικό Σώμα εξαπέλυσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης και απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως εν αντιθέσει με ότι γινόταν στο παρελθόν η σημερινή κυβέρνηση προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά της.

«Μόνο το 2021 οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος επιχείρησαν 1.450 φορές και διέσωσαν 29.000 ανθρώπους οι οποίοι κινδύνευσαν στη θάλασσα σε σειρά περιστατικών που ασχολείται το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής , κάποιου που κινδυνεύει στη θάλασσα δεν περιορίζεται σε μετανάστες. Σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται περιστατικά ακυβέρνητων σκαφών, κολυμβητών και πολλά άλλα», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Απευθυνόμενος δε στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Αυτοί που κατήργησαν στην πράξη τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με συνέπεια οι δουλέμποροι να κάνουν πάρτι κυριολεκτικά πάρτι στο Αιγαίο κατηγορούν εμάς που προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την κυβέρνηση της ΝΔ η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και θα συνεχίσει να τα προστατεύει με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στην ανθρώπινη ζωή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ