ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης για Ανεξάρτητες Αρχές: Είναι τύποις ανεξάρτητες και εκτελούν πολιτική λειτουργία

Πολάκης για Ανεξάρτητες Αρχές: Είναι τύποις ανεξάρτητες και εκτελούν πολιτική λειτουργία
«Είναι τύποις ανεξάρτητες οι Αρχές αυτές και εκτελούν πολιτική λειτουργία», ανέφερε στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. INTIME

Το έργο και την αυτοτελή λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών αμφισβήτησε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και με αφορμή την υπόθεση Βαξεβάνη υποστήριξε πως εκτελούν πολιτική λειτουργία.

«Είναι τύποις ανεξάρτητες οι Αρχές αυτές και εκτελούν πολιτική λειτουργία», ανέφερε στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στη συζήτηση για το διορισμό ή την ανανέωση της θητείας των μελών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Αναρωτήθηκε μάλιστα, «αν η συγκεκριμένη Αρχή έχει παράξει κάτι τα τελευταία δύο χρόνια και αν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν υποθέσεις που σχετίζονται με το όργιο υπερκοστολογήσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ ή στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την κ. Νικολάου».

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να λέμε ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές είναι καλές όταν είμαστε στην κυβέρνηση και, κακές όταν είμαστε στην αντιπολίτευση».

Υπέρ των προτεινόμενων προσώπων ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ