ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έχει τη 2η χαμηλότερη τιμή στα PCR test

Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έχει τη 2η χαμηλότερη τιμή στα PCR test
«Αν κατεβάζαμε κι άλλο την τιμή τα μικρά εργαστήρια δεν θα διενεργούσαν τεστ και θα υπήρχε πρόβλημα», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα να δοθούν στη δημοσιότητα ενδεικτικές τιμές ανά εργαστήριο INTIME

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορώντας για λαϊκισμό, ενώ αναφερόμενος στο πλαφόν των 47 ευρώ για τα μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (pcr) ανέφερε πως είναι η δεύτερη χαμηλότερη τιμή στην ΕΕ.

«Θέλετε να λαϊκίσετε χωρίς να πάρετε την ευθύνη. Μιλάτε τώρα για συνταγογράφηση. Όμως το πλαφόν που βάζουμε εμείς δεν έχει σχέση με την συνταγογράφηση που αποτελεί θέμα του Υπουργείου Υγείας. Βάλαμε λοιπόν πλαφόν και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να πάει πάνω από τα 47 ευρώ», είπε και πρόσθεσε πως διασφαλίζεται η αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας.

Σε ότι αφορά στο γεγονός ότι κάποιοι δήμοι τα προμηθεύτηκαν σε πολύ χαμηλότερες τιμές, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων αυτό οφείλεται στο ότι οι τιμές λιανικής δεν είναι ίδιες με τις τιμές χονδρικής.

«Για παράδειγμα ο ΕΟΔΥ αγοράζει εκατομμύρια pcr σε τιμή χαμηλότερη από αυτή που αγοράζουν οι δήμοι μιας και οι δεύτεροι παίρνουν κάποιες χιλιάδες τεστ. Τι πάει να πει αυτό; Ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους οι Δήμοι; Αυτά είναι αυτονόητα», είπε και διευκρίνισε ότι θεωρήθηκε θεμιτό κέρδος τα 10 ευρώ για ένα μικρό εργαστήριο.

«Αν κατεβάζαμε κι άλλο την τιμή τα μικρά εργαστήρια δεν θα διενεργούσαν τεστ και θα υπήρχε πρόβλημα», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα να δοθούν στη δημοσιότητα ενδεικτικές τιμές ανά εργαστήριο.

«Είμαστε από τις χώρες που βάλαμε πλαφόν για να μην επιτρέψουμε τιμές μοριακών με 90 και 100 ευρώ. Έχουμε μια μέση τιμή που είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη. Η πιο χαμηλή είναι της Κύπρου. Όλοι οι άλλοι είναι πάνω από εμάς», επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης και σημείωσε πως κανένα κόμμα δεν πρότεινε διαφορετική τιμή πλαφόν.

Διέψευσε ότι προέκυψε ζήτημα με την Κύπρο –«δεν υπάρχει διπλωματικό θέμα με την Κύπρο. Μίλησα με τον ομόλογό μου και του εξήγησα τι ακριβώς εννοούσα», είπε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και για το διαφημιστικό σποτ με τη φωνή του, που κυκλοφόρησε. «θέλετε να βγάλετε εικόνα αύξησης τιμής καύσιμα, θεμιτό... επιλέγετε αυτός που πάει να βάλει βενζίνη να είναι κάτοχος καινούργιας Mercedes; Δεν καταλαβαίνετε τον συμβολισμό... Να μου φέρνετε τα σποτ να τα βλέπω», σχολίασε.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της ΔΕΗ. «Το να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ αποτελεί θράσος. Η εταιρεία σύμβουλος που διορίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει στην έκθεσή της πως αν συνεχίσει η ίδια πολιτική (του ΣΥΡΙΖΑ) η ΔΕΗ θα κλείσει. Ήρθαμε εμείς αλλάξαμε πολιτική και η ΔΕΗ πάει καλά. Απαγορεύεται να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ μετά την τόση καταστροφή που της προκάλεσε», είπε.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ