ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θεμελιώνεται η ύπαρξη ποινικών ευθυνών στη «λίστα Πέτσα»

ΣΥΡΙΖΑ: Θεμελιώνεται η ύπαρξη ποινικών ευθυνών στη «λίστα Πέτσα»
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η λεγόμενη και «λίστα Πέτσα» διαμορφώθηκε χωρίς κριτήρια και κανόνες INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη διαβίβαση στις αρμόδιες δικαστικές αρχές των στοιχείων που προέκυψαν από την εξεταστική επιτροπή που διερεύνησε ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις προτείνει στο πόρισμα του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ύπαρξη ποινικών ευθυνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση με πρωτοβουλία της οποίας μετά και την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος, συγκροτήθηκε η εξεταστική επιτροπή, αναφέρει πως η λεγόμενη και «λίστα Πέτσα» διαμορφώθηκε χωρίς κριτήρια και κανόνες.

Ειδικότερα, στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να σημειώνεται πως «η κυβέρνηση αποκλειστικά, ως αναθέτουσα αρχή, ήταν αυτή που αποφάσισε και ενέκρινε τα ΜΜΕ που εντάχθηκαν στη λίστα Πέτσα και στην εκστρατεία – καμπάνια για τον κορωνοϊό. Η ανάδοχος εταιρεία ήταν αυτή που απλώς πρότεινε μέρος των ΜΜΕ και σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή η οποία ενέκρινε και αποφάσισε. Όπως πληθώρα μαρτύρων κατέθεσαν η λίστα Πέτσα τελικά διαμορφώθηκε χωρίς κριτήρια και κανόνες, καθώς και χωρίς δημόσια πρόσκληση προς τα ΜΜΕ για να δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκστρατεία για τον κορωνοϊό.

Εν όψει αυτών τα μέλη της Επιτροπής που είμαστε οι συντάκτες και συντάκτριες της παρούσας γνώμης προτείνουμε στην Επιτροπή, και δι’ αυτής και στην Ολομέλεια, τη διαβίβαση όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου εκείνες να ερευνήσουν περαιτέρω με πλήρη τρόπο και σε πλήρη έκταση όλα τα στοιχεία που έχουν ήδη αναδειχθεί και θεμελιώνουν την ύπαρξη ποινικών ευθυνών».

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν πως πέραν πάσης αμφιβολίας δεν υπάρχει καμία νομική παρατυπία και δεν προκύπτει ούτε ηθικό, ούτε πολιτικό ζήτημα, καθώς μοιράστηκαν χρήματα σε 1032 μέσα ενημέρωσης και κάποιοι δεν πήραν με αιτιολογημένη απόφαση.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας με τις πορισματικές θέσεις των υπολοίπων κομμάτων θα κατατεθούν στον Πρόεδρο της Βουλής. Για να συζητηθεί στην Ολομέλεια θα πρέπει να διατυπωθεί εγγράφως αίτημα υπογεγραμμένο από 60 βουλευτές, τους οποίους διαθέτει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ