ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Το 2022 η αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας θα είναι ο τουρισμός

Κικίλιας: Το 2022 η αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας θα είναι ο τουρισμός
Στον χειμερινό τουρισμό της χώρας μας αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι η πληρότητα  στους χειμερινούς προορισμούς όλες τις γιορτινές μέρες έφτασε και ξεπέρασε το 90% ΙΝΤΙΜΕ

Στον χειμερινό τουρισμό της χώρας μας αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι η πληρότητα  στους χειμερινούς προορισμούς όλες τις γιορτινές μέρες έφτασε και ξεπέρασε το 90%. 

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει ανοιχτούς τους χειμερινούς προορισμούς, που τα τελευταία δύο χρόνια έμειναν κλειστοί, λέγοντας ότι «η αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας θα είναι ο τουρισμός. Όχι μόνο ο καλοκαιρινός τουρισμός, πλέον ο τουρισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Τα στοιχεία από τις συμφωνίες είναι πολύ ενθαρρυντικά

«Τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Μόλις χθες συμφωνήσαμε με την Apollo Travel Group για 500.000 επισκέπτες υψηλού επιπέδου το 2022. Είναι ο μεγαλύτερος tour operator της Σκανδιναβίας για ελληνικούς προορισμούς. Είναι αυτοί οι οποίοι άνοιξαν πέρυσι ξενοδοχείο αθλητικού τουρισμού στα Σύβοτα και φέτος θα εγκαινιάσουμε το Μάιο το νέο τους ξενοδοχείο στη Λήμνο. Επενδύουν και στον χειμερινό τουρισμό στην Ήπειρο. Η DER Touristik, ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator στη Γερμανία, ζήτησε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το 2022 για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο και μίλησε για 20% αύξηση στις αφίξεις στην Ελλάδα σε σχέση με το 2019, ζητώντας να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο. Συμφωνήσαμε επίσης με την εταιρεία κρουαζιέρας Norwegian Cruise Line, η οποία θα έχει home port τον Πειραιά μετά από πέντε χρόνια και με την CLIA, τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας, για 50% αύξηση της κρουαζιέρας στη χώρα και έναρξη αντί για 15 Απριλίου, την 1η Μαρτίου», ανέφερε στην πρωινή εκπομπη του ΣΚΑΙ ο Βασίλης Κικίλιας, εξηγώντας ότι 1 στα 4 ευρώ στην ελληνική οικονομία και στο ΑΕΠ της χώρας έρχεται από τον τουρισμό.

Πώς άλλαξε ο κορωνοϊός τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον κορωνοϊό και τον τρόπο που αυτός έχει αλλάξει την ταξιδιωτική μας ρουτίνα. «Ο κορωνοϊός άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι πολίτες. Νομίζω ότι το θέμα πλέον είναι τα έσοδα και η ποιότητα του τουρισμού πιο πολύ ακόμα και από την ποσότητα. Το 2021 για ξεπεράσαμε πρώτη φορά τα 600 ευρώ έσοδα ανά ταξιδιώτη, ανά επισκέπτη. Και αυτό είναι δείγμα ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου το οποίο θέλουμε να εφαρμόσουμε και ενός πλαισίου τέτοιου που σε κάθε περιοχή στη χώρα θα μπορούμε να αναβαθμίσουμε το προϊόν μας και αυτό να φέρει παραπάνω έσοδα. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους προορισμούς μας, να έχουμε υψηλά έσοδα για τον τουρισμό που θα διανεμηθούν στην ελληνική κοινωνία και να προστατέψουμε τη μοναδική εμπειρία την οποία προσφέρει η χώρα», είπε ο ίδιος.

«Ο Πρωθυπουργός απάντησε στα σενάρια πρόωρων εκλογών»

Στα σενάρια πρόωρων εκλογών απάντησε ο υπουργός λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εχθές έδωσε συνέντευξη και απάντησε. «Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κανένας μας να τον ερμηνεύσει», κατέληξε.

«Ο ελληνικός τουρισμός έδειξε ότι είναι χαλύβδινος. Φροντίσαμε το 2020 ώστε με τα υγειονομικά μας πρωτόκολλα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε την πανδημία - είχα την τιμή να προΐσταμαι του Υπουργείου Υγείας τα τελευταία δύο χρόνια - χωρίς εμβόλια, χωρίς τη δυνατότητα εμβολιασμού και μπορέσαμε να έχουμε τουριστικό προϊόν και αφίξεις, όταν όλες οι άλλες μεσογειακές χώρες έμειναν κλειστές. Και το 2021 είχαμε εντυπωσιακά έσοδα και απόδοση του τουρισμού. Είναι η άλλη όψη του σοβαρού επαγγελματικού και οργανωμένου σχεδίου που είχαμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με αυτά τα οποία λένε οι επιστήμονές μας, η γρήγορη κλιμάκωση της «Όμικρον» ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει και σε γρήγορη αποκλιμάκωση. Πολλοί μιλούν αυτό τον καιρό για την πανδημία, για την «Όμικρον», για τη «Δέλτα». Πρέπει να μιλούν θεσμικά αυτοί οι οποίοι έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο και να εισακούονται. Οι πολλές αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα δεν βοηθούν την ελληνική κοινωνία και σίγουρα όταν η μείζονα αντιπολίτευση αποφασίζει να λειτουργήσει με μικροπολιτική, μικροκομματική στόχευση για την πανδημία, έχει αποδειχθεί αυτά τα δύο χρόνια ότι έχει τα ανάστροφα για εκείνη αποτελέσματα», είπε κλείνοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ