ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης για πρόστιμα στις κατ' οίκον υπηρεσίες μανικιούρ και κομμωτικής

Άδωνις Γεωργιάδης για πρόστιμα στις κατ' οίκον υπηρεσίες μανικιούρ και κομμωτικής
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης «θα δοθεί η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου να κάνει έλεγχο και να βάζει πρόστιμα μέσω των social media» INTIME

Διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου να βάζει πρόστιμα στα άτομα που παρέχουν παράνομα υπηρεσίες κομμωτικής και αισθητικής στα σπίτια, προτίθεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη «θα δοθεί η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου να κάνει έλεγχο και να βάζει πρόστιμα μέσω των social media και των αναρτήσεων που κάνουν στα social media διάφοροι που πηγαίνουν στα σπίτια και κουρεύουν ή φτιάχνουν νύχια κλπ. και διαφημίζουν «Δείτε τι ωραία που το κάνω. Πηγαίνω και στο σπίτι», είπε στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Βαρεμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν τη διάταξη και σημείωσε πως πρόβλημα συνιστά τόσο η απώλεια φορολογικά εσόδων όσο και ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

«Δεν είναι μόνο ζήτημα φορολογικών εσόδων που χάνονται από το κράτος, που είναι και αυτό ένα ζήτημα που μας απασχολεί. Εμένα με απασχολεί περισσότερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται από αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια, δουλεύουν μαύρα και άρα μπορούν να έχουν λιγότερο κόστος, να παίρνουν λιγότερα χρήματα από αυτούς που τους παρέχουν την υπηρεσία και άρα να ανταγωνίζονται αθέμιτα τους άλλους που έχουν φτιάξει καταστήματα κι έχουν έναν σωρό έξοδα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ