ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Ο βασικός μισθός πρέπει να αυξηθεί τώρα και όχι τον Μάιο

Ηλιόπουλος: Ο βασικός μισθός πρέπει να αυξηθεί τώρα και όχι τον Μάιο
«Η πρόταση για τα 800 ευρώ είναι μια απολύτως ρεαλιστική πρόταση» τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος INTIME

Με μια δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε την επερχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο του 2022.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως «η πρόταση για τα 800 ευρώ είναι μια απολύτως ρεαλιστική πρόταση», ενώ συμπλήρωσε πως «η κυβερνητική πρόταση σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που ο βασικός μισθός θα είναι κάτω από το επίπεδο του 2010».

Ολόκληρη η δημοσίευση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Η κυβέρνηση μιλάει για «γενναία και ουσιαστική αύξηση» του βασικού μισθού, «πολύ μεγαλύτερη από την πρώτη».

Παραδέχονται έτσι ότι:
- Μέχρι τώρα είχαν παγωμένο τον μισθό και έδωσαν μια αύξηση ανέκδοτο ή με τα δικά τους λόγια μη «ουσιαστική».
- Η αύξηση του βασικού μισθού είναι κρίσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Συνειδητά έχουν αρνηθεί μέχρι σήμερα να στηρίξουν ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης όμως αναφέρεται σε αύξηση που θα δωθεί τον Μάιο και όχι τώρα. Επίσης, με βάση τις διαρροές, η κυβερνητική πρόταση σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που ο βασικός μισθός θα είναι κάτω από το επίπεδο του 2010.

Ο βασικός μισθός πρέπει να αυξηθεί τώρα και όχι τον Μάιο. Η πρόταση για τα 800 ευρώ είναι μια απολύτως ρεαλιστική πρόταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ