ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Αυξήθηκαν κατά 15 μονάδες οι εμβολιασμοί στους άνω των 60

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Αυξήθηκαν κατά 15 μονάδες οι εμβολιασμοί στους άνω των 60
Διερεύνηση λήψης μέτρων από την Επιτροπή για την ενεργειακή κρίση ζήτησε ο πρωθυπουργός Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Τους ευρωπαϊκούς προβολείς στην απόδοση του μέτρου της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα άτομα των άνω των 60 ετών, έστρεψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ομιλία που απηύθυνε σε ειδική συνεδρίαση με ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διέτρεξαν στοχευμένες αναφορές για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη διεύρυνση της εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα:

«…Αυτή είναι η πρώτη μέρα που επιβάλλουμε πρόστιμα σε όσους αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η στρατηγική μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιστρατεύοντας την «αλήθεια των αριθμών» ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Έχουμε αυξήσει το ποσοστό εμβολιασμού κατά περισσότερες από 15 ποσοστιαίες μονάδες από τότε που ανακοινώσαμε τη στρατηγική, άρα πολλοί πήγαν και εμβολιάστηκαν. Ένας από τους λόγους ήταν, πιστεύω, το γεγονός ότι στην πραγματικότητα αποφασίσαμε να κάνουμε τα εμβόλια υποχρεωτικά για άτομα άνω των 60 ετών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι στόχος του ήταν να μοιραστεί με τα στελέχη του ΕΛΚ, την ελληνική εμπειρία, αναγνωρίζοντας ό,τι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα είναι πολύπλοκη.

Ανάπτυξη 8%

Αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε πως αναμένει ότι «η ανάπτυξη της οικονομίας μας θα ξεπεράσει πιθανόν το 8%».

«Είχαμε επίσης μια εξαιρετική τουριστική σεζόν. Πιστεύω ότι υπάρχει προοπτική για μια μακροπρόθεσμη διαρκή ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία», είπε. Όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης αυτά είναι τα οφέλη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση του, κατά τους τελευταίους 30 μήνες.

«Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν σταματήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας τις μεταρρυθμίσεις της οικονομίας, με στόχο να την κάνουμε πιο ανταγωνιστική. Και τώρα έχουμε και τα πρόσθετα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», σημείωσε.

Η ενεργειακή κρίση

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση του πληθωρισμού και στην άνοδο των τιμών της ενέργειας, ο πρωθυπουργός έκανε διακριτή αναφορά τόνισε τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών κι επιχειρήσεων και ζήτησε την διερεύνηση λήψης μέτρων από την Επιτροπή.

«Πρόκειται για ένα πεδίο που μας απασχολεί και, φυσικά, θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε την Επιτροπή να διερευνήσει την εργαλειοθήκη για την υποστήριξη των κρατών-μελών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ