ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει τον στρατηγικό της εταίρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει τον στρατηγικό της εταίρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στη χώρα-«στρατηγικό εταίρο» μετά την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσαν αντάρτες Χούθι της Υεμένης κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Darko Bandic

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Ελλάδας στη χώρα-«στρατηγικό εταίρο» μετά την αιματηρή επίθεση με drone που εξαπέλυσαν υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

«Εξέφρασα την αμέριστη συμπαράσταση και την πλήρη συμπάθειά μου στην κυβέρνηση και τον λαό της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει τον στρατηγικό της εταίρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Νωρίτερα, σε αντίστοιχη ανάρτησή του, το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση με drone κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Άμπου Ντάμπι. Εξέφρασε «τα πλέον ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, και εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Ελλάδας στον στρατηγικό της σύμμαχο και στενό φίλο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στον εμιρατινό λαό».

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας την ευθύνη για την επίθεση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι όταν εξερράγησαν ισάριθμα βυτιοφόρα έπειτα από επίθεση με drones.

Οι σιίτες αντάρτες, που μάχονται ενάντια στον στρατιωτικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία που επιχειρεί στην Υεμένη, και στον οποίο μετέχουν τα Εμιράτα, προειδοποίησε ότι θα βάλει στο στόχαστρο και άλλες τοποθεσίες στη χώρα και κάλεσε αμάχους και ξένες εταιρείες να αποφεύγουν τις «εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας».

Η σημερινή επίθεση καταδικάστηκε εν χορώ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ