ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος για καταγγελία βιασμού 24χρονης: Ο ένοχος θα πληρώσει, όποιος κι αν είναι

Θεοδωρικάκος για καταγγελία βιασμού 24χρονης: Ο ένοχος θα πληρώσει, όποιος κι αν είναι
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για την καταγγελία βιασμού της 24χρονης και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της, ενώ αναφέρθηκε και στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας, που λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη 4 μήνες, έχουν καταγγελθεί 180 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες ήταν πολύ δύσκολες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στα δυο χρόνια της πανδημίας έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ενδοοικογεινειακής βίας, κάτι που κατά την άποψη του «συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την καραντίνα», ενώ κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά.

Αναφερόμενος στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως βεβαιώνει όλους τους πολίτες ότι και στο συγκεκριμένο περιστατικό η ΕΛΑΣ διεξάγει έρευνα με επαγγελματικό τρόπο και καταθέτει στην Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει συστηματικές προσπάθειες για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ υπογράμμισε ότι για την υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για μαστροπεία και ναρκωτικά.

«Εμπιστεύομαι την δουλειά της Αστυνομίας» είπε και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι όποιος κι αν είναι ο ένοχος θα πρέπει να πληρώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. «Η έρευνα είναι πολύ σοβαρή και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσει μέχρι το τέλος. Όλα τα πορίσματα θα πάνε στην Δικαιοσύνη», ανέφερε.

Σχετικά με τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ήδη έχουν συσταθεί έξι και θα ανοίξουν κι άλλα. Ανέφερε ότι οι Αστυνομικοί που ασχολούνται σε αυτά έχουν ειδική κατάρτιση, ενώ υπάρχουν σκέψεις να προσληφθούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για να συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ .Θεοδωρικάκος είπε ότι η αντίδραση της ΕΛΑΣ στην υπόθεση ήταν άμεση και επαγγελματική. «Το ότι η υπόθεση δεν είδε αμέσως το φως της δημοσιότητας δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία δεν έκανε αυτό που έπρεπε από την πρώτη στιγμή», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ