Δένδιας: Ένας χρόνος από την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο
«Πριν από έναν χρόνο επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους και μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο, από τα 6 στα 12 μίλια», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.
«Ήταν η πρώτη φορά από το 1947 που η Ελλάδα αύξησε το χώρο της εθνικής της κυριαρχίας», προσθέτει και υπογραμμίζει: «Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ασκούμε πλήρως τα δικαιώματά μας, ενισχύουμε την ασφάλειά μας και μεγεθύνουμε το γεωπολιτικό μας αποτύπωμα».
Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης με την υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Ντονίκα Γκερβάλα Σβαρτς.
Η επίσκεψη της Κοσοβάρας υπουργού Εξωτερικών πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Δένδια στην Πρίστινα τον Ιούνιο.
Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση της οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας, οι προοπτικές των Δυτικών Βαλκανίων και οι εξελίξεις στο διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε λειτουργία το railway.gov.gr – Ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο
17:23
Ο Κάθετος Διάδρομος «ξεκλειδώνει» ευκαιρίες ανάπτυξης - Οι νέες συμφωνίες της Atlantic SEE LNG Trade
17:18
Φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών δημιούργησαν τοιχογραφία αφιερωμένη στους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής (pics)
17:15
Ρουμανία: Ουγγαρία και Γερμανία ενδιαφέρονται για εισαγωγές φυσικού αερίου από το Neptune Deep
16:59