ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Να συζητηθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής για τη «λίστα Πέτσα»

ΝΔ: Να συζητηθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής για τη «λίστα Πέτσα»
Η συζήτηση που ζήτησε η ΝΔ στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή INTIME

Πρόταση για συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την ενημερωτική καμπάνια για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις κατέθεσε στη Βουλή σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, σκοπός είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις διαπιστώσεις και συμπεράσματα όσων εξέτασε η Επιτροπή «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Βουλής, κατόπιν πρωτοβουλίας της μειοψηφίας.

Το πόρισμα πάντως, της Επιτροπής με τις θέσεις των κομμάτων κατατέθηκε κι επίσημα σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή και αναμένεται να οριστεί ημερομηνία συζήτησής του στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής ο πρόεδρος της Γιάννης Κεφαλογιάννης, είπε:

«Κύριε Πρόεδρε, έχουμε την τιμή να σας παραδώσουμε σήμερα, ως Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, το Πόρισμα αυτής, όπως διαμορφώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής μας κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας των μελών της, προκειμένου να υποβληθεί στην Ολομέλεια κατά τα οριζόμενα του άρθρου 148 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων. Θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιτροπής, ίσως για πρώτη φορά στη ιστορία του θεσμού, εντός της προθεσμίας που όρισε η Ολομέλεια, χωρίς να απαιτηθεί παράταση. Έλαβαν χώρα 13 συνεδριάσεις της επιτροπής που διήρκεσαν συνολικά άνω των 50 ωρών, οι οποίες έχουν καταγραφεί στα τηρηθέντα στενογραφημένα πρακτικά, στο σύνολό τους περί τις 2.600 σελίδες. Το δε υλικό που συγκεντρώθηκε και αξιοποιήθηκε από τους συναδέλφους για την καταγραφή του πορίσματος υπερβαίνει τις 10.000 σελίδες. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στη Διεύθυνση Ειδικών Μονίμων Επιτροπών και στη Διεύθυνση Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής και να τους ευχαριστήσω για την πολύτιμη αρωγή στο έργο μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ