ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδεια ειδικού σκοπού: Αντεπίθεση Χατζηδάκη - Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ψευδολογία και υποκρισία

Άδεια ειδικού σκοπού: Αντεπίθεση Χατζηδάκη - Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ψευδολογία και υποκρισία
Ο Κωστής Χατζηδάκης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για ψευδολογία και υποκρισία ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κωστής Χατζηδάκης, μετά την κριτική που δέχτηκε για την τροπολογία που προβλέπει τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς που τα παιδιά τους νοσούν με κορωνοϊό. αλλά με μείωση αποδοχών.

Στη συζήτηση της σχετικής τροπολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι οι πέντε ημέρες άδεια μπορούν να παραταθούν με βάση τις γενικές διατάξεις και πως κατ’ αναλογία εφαρμογής διατάξεων, οι 3 ημέρες πληρώνονται από τον εργοδότη, η 4η ημέρα από το το δημόσιο και απλώς προβλέπεται συμψηφισμός την τελευταία ημέρα με την γενική άδεια εργαζομένου.

Έκανε επίσης, λόγο για ρύθμιση που επιταχύνει τις διαδικασίες και τις αποζημιώσεις και αντανακλά την πάγια νομοθεσία που έχει εφαρμοστεί από όλες τις κυβερνήσεις.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για ψευδολογία και υποκρισία, καθώς η λογική της κυβερνητικής ρύθμισης είναι ίδια με αυτή που ίσχυε μέχρι τώρα.

Σε ό,τι αφορά στην ρύθμιση για τον κατώτατο μισθό, είπε ότι η συνολική αύξηση σε ετήσια βάση θα κυμαίνεται από 305-533 ευρώ και επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι θα δουν τις αυξήσεις στις τσέπες τους σε μερικούς μήνες. Εκτίμησε ακόμη, με βάση και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν μείωση της ανεργίας στο 13,3%, ότι θα αποκλιμακωθεί περισσότερο, όσο και αν αυτό στενοχωρεί την αντιπολίτευση για μικροκομματικούς λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ