ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: Θέμα χρόνου δίπλωμα οδήγησης και αστυνομική ταυτότητα στα κινητά μας

Γεωργαντάς: Θέμα χρόνου δίπλωμα οδήγησης και αστυνομική ταυτότητα στα κινητά μας
Έως τα τέλη Μαρτίου οι νέες αλλαγές σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Pixabay (Φωτογραφία αρχείου)

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, προανήγγειλε την Κυριακή σημαντικές αλλαγές αναφορικά με την ψηφιοποίηση τόσο του διπλώματος οδήγησης όσο και της αστυνομικής ταυτότητας, ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμα μέσω κινητού τηλεφώνου, για κάθε νόμιμη χρήση.

«Στο τέλος Μαρτίου υπολογίζουμε να υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο μας το δίπλωμα οδήγησης, ενώ σύντομα θα έχουμε στο κινητό και την αστυνομική ταυτότητα μας για κάθε νόμιμη χρήση. Σήμερα έχουμε μόνο απόσπασμα της ταυτότητας για να γίνεται η επιβεβαίωση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, στο τέλος Μαρτίου θα είναι για όλες τις χρήσεις», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στις νέες ταυτότητας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Προχωράει και η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, θα αργήσει λίγο, αλλά προχωράμε για να έχουμε μια σύγχρονη ταυτότητα».

Θέμα χρόνου και η πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, «μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο, στην οποία ο πολίτης θα μπαίνει πάντοτε μαζί με τον δικηγόρο του».

Για τους εμβολιασμούς

«Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς πολιτών έναντι του κορωνοϊού, ενώ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σχετικά με τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση», είπε επίσης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς, πλέον εμβολιασμένο είναι το 81% των ενήλικών στην Ελλάδα, ενώ εμβολιασμένο με την λεγόμενη «αναμνηστική» δόση είναι το 78% των δικαιούχων.

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως είχαν από την ημέρα ανακοίνωσης του προστίμου των 100 ευρώ μηνιαίως εμβολιάστηκαν 223.000 πολίτες μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ενώ ολοκληρώνεται σταδιακά και ο εμβολιασμός ατόμων της εν λόγω πληθυσμιακής κατηγορίας που είχαν αιτηθεί να εμβολιαστούν κατ’ οίκον.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «από τη Δευτέρα, οπότε τέθηκε σε ισχύ η επιβολή του προστίμου, μέχρι και την Παρασκευή, σε πέντε ημέρες, είχαν εμβολιαστεί 15.000 πολίτες άνω των 65 ετών».

Συμπλήρωσε πως «στο τέλος του μήνα θα υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσοι είναι τελικώς οι ανεμβολίαστοι πολίτες, καθώς εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και δεν μπορούν να εμβολιαστούν και αναμένονται και οι αποφάσεις των Επιτροπών για όσους ζητούν εξαίρεση από τον εμβολιασμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ