ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στυλιανίδης: Σε ποιες περιοχές παρατείνεται η γενική αργία αύριο - «Δεν είναι η ώρα των ευθυνών»

Στυλιανίδης: Σε ποιες περιοχές παρατείνεται η γενική αργία αύριο - «Δεν είναι η ώρα των ευθυνών»
Screen Grab/video

Στα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε κυβερνητικό επίπεδο αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Στυλιανίδης.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Ο κ. Στυλιανίδης ξεκίνησε εκφράζοντας την απολογία της κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Η απολογία της κυβέρνησης δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό, είπε: «Καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβιστούμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική οδό και 1.800 αυτοκίνητα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα ώστε το συντομότερο να τελειώσει ο απεγκλωβισμός», ανέφερε.

Αναφορικά με τις ευθύνες σχετικά με την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών στην Αττική Οδό είπε: «Θέλω να κάνω μια επισήμανση: Η σύγκριση της κατάστασης που επικράτησε στον οδικό άξονα Αθηνών - Λαμίας σε σύγκριση με την Αττική Οδό είναι τόσο εμφανής η διαφορά που επιβεβαιώνει πόσο ανεδαφικοί είναι οι ισχυρισμοί της εταιρείας διαχείρισης της Αττικής Οδού».

Όπως είπε «είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να μην υπάρχει υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάποιος τραυματισμός».

«Να ενημερώσω, ότι μόλις το επιστρέψουν οι καιρικές συνθήκες η Πολιτική Προστασία θα διαθέσει στον ΔΕΔΔΗΕ δύο ελικόπτερα για την καταγραφή των βλαβών», είπε ακόμη.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η σημερινή γενική αργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται και για αύριο σε Αττική, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων θα ακολουθήσουν μέσα στη μέρα, συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «αυτή δεν είναι η ώρα των ευθυνών. Ευθύνες υπάρχουν και θα αποδοθούν αλλά εγώ προσωπικά τώρα δεν θα μπω σε αυτήν τη διαδικασία».

«Το συντομότερο δυνατόν θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα», είπε ο κ. Στυλιανίδης πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του δίνοντας τον ρόλο στον Λευτέρη Οικονόμου, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Οικονόμου: Πάνω από 2.000 κλήσεις για παροχή βοήθειας

Περίπου 4.000 άτομα και 900 αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ ήταν επί ποδός όλο το 24ωρο, για να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, όπως ανέφερε ο υφυπουργός.

Από χθες το πρωί μέχρι και σήμερα το πρωί το κέντρο της 'Αμεσης Δράσης δέχτηκε 2.194 κλήσεις για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας και συνδρομής στους πολίτες. Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «έγκαιρη προετοιμασία και εμπλοκή της ΕΛΑΣ», και προσέθεσε ότι υπήρξε συντονισμός.

«Μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση που υπήρξε από την ραγδαία επιδείνωση που παρατηρήθηκε από πλευράς χιονόπτωσης με αποτέλεσμα τουλάχιστον να μην υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, να μην υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής και όσοι συμπολίτες μας χρειάστηκαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την είχαν αμέριστα με τη βοήθεια και την υποστήριξη τόσο του ΕΚΑΒ όσο και της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ