ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συμβάλλουμε ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος

Δένδιας: Συμβάλλουμε ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος
Η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας Twitter

Η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Twitter για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

«Θυμόμαστε! Η Ελλάδα ως κράτος που σέβεται τις παναθρώπινες αξίες, αλλά και ως προεδρεύουσα στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (ΙΗRΑ), αποτίει φόρο τιμής στα εκατομμύρια των θυμάτων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

«Συμβάλλουμε ενεργά και σε διεθνές επίπεδο στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που μας υπενθυμίζει διαχρονικά την ανάγκη σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», προσθέτει.

Μητσοτάκης για Ολοκαύτωμα: Στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε η ίδια η φύση του ανθρώπου

Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως στο Άουσβιτς δολοφονήθηκαν η ελευθερία, η λογική και η αξιοπρέπεια.

Με ανάρτησή του στο Twitter αποτίει φόρο τιμής στη μνήμη των ανθρώπων που θανατώθηκαν στο Άουσβιτς, κάνοντας λόγο για «ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και δράσης εναντίον του Απόλυτου Κακού».

«Στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε η ελευθερία, η λογική, η αξιοπρέπεια. Η ίδια η φύση του ανθρώπου. Τιμούμε τη μνήμη των Εβραίων και ιδιαίτερα των συμπατριωτών μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Η μνήμη γίνεται συνεχής επαγρύπνηση και δράση ενάντια στο Απόλυτο Κακό», έγραψε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ