ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Έρχεται με ΠΝΠ απαλλαγή στο πτητικό και καταδυτικό επίδομα

Κυβέρνηση: Έρχεται με ΠΝΠ απαλλαγή στο πτητικό και καταδυτικό επίδομα
Το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Η κυβέρνηση εκδίδει την Παρασκευή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία θα δίνεται απαλλαγή στο πτητικό και το καταδυτικό επίδομα που είχε εξαγγείλει κατά την τελετή παραλαβής των Rafale στην Τανάγρα.

Η απόφαση για την έκδοση ΠΝΠ ελήφθη λόγω της αναβολής των συνεδριάσεων της Βουλής, η οποία αποφασίστηκε μετά και την άσκηση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα η ΠΝΠ περιλαμβάνει την «απαλλαγή επιδόματος επικίνδυνης εργασίας με τη μορφή πτητικού επιδόματος και λοιπών αντίστοιχων επιδομάτων, καθώς και ειδικής αποζημίωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδές κατά ποσοστό 100% από τον φόρο εισοδήματος».

Tην ανακοίνωση είχε κάνει ο Πρωθυπουργός στην Τανάγρα κατά την τελετή παραλαβής των νέαν αεροσκαφών Rafale τονίζοντας πως τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας απαλλάσσονται από κάθε φόρο:

«Επένδυση στην άμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν. Για αυτό και σήμερα από εδώ από την Τανάγρα θέλω να ανακοινώσω μία σοβαρή ανταπόδοση της πατρίδας μας στο μεγάλο έργο που υπηρετούν. Στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις, επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων μας, τις υποβρύχιες καταστροφές και την ναρκαλιεία, απαλλάσσονται από κάθε φόρο».

Επιπλέον εξειδικεύοντας υπογράμμιζε: «Το μέτρο αυτό αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις πρωτίστως, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό. Και θα ισχύει και για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληγε: «Είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν για να προκόβει η Ελλάδα με ειρήνη και ασφάλεια. Τους αξιωματικούς ή υπαξιωματικούς οπλίτες των τριών όπλων και των σωμάτων ασφαλείας. Αλλά και τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, τους αεροδιασώστες γιατρούς και νοσηλευτές. Όπως και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που δίνουν τη μάχη της υγείας σε κάθε απομακρυσμένο τόπο».

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα γίνει δεκτός το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει την κυρία Σακελλαροπούλου για το θέμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ενώ θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για υλοποίηση σύγχρονων δομών σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ